Новини по нашому 1 364 Переглядів 1 Рейтинг

На Закарпатті знаходять живі корали — рідкісна знахідка (ФОТО)

липня 07 / 2023

Які лиш гриби не знаходять краяни в околицях населених пунктів. Це і білі гриби, вартість яких нині за кілограм на базарах 80-85 гривень, і підосичники й ціні, багаті йодом лисички. Останні приймають у пунктах прийому від 50 гривень за кілограм. Сезон лисичок нині у розпалі, отож грибники можуть на них непогано підзаробити. Грибарять дорослі й малеча.

Фартить вполювати мисливцям тихого полювання і рідкісні знахідки, і це не лише популярний білий трюфель, який вартує силу грошей, а й кумедні на вигляд гриби-корали. Відзначмо рідкісний червонокнижних екземпляр пощастило відшукати грибарці із Перечинщини.

Гриби-корали знаходять наразі і жителі Перечинщини. Одними з таких є гриби оленячі ріжки. В народі на Закарпатті їх називають по-різному - "курячі лапки", "гриби-щітки".

Рамарія жовта або золотиста, є надзвичайно смачним. Його додають до супів, готують соуси, маринують. У різних районах області гриб називають по різному – курячими лапками, щіткою, або ж рогатиками. Найчастіше рамарію можна зустріти в соснових лісах. Під час тихого полювання зустрічаються й екземпляри вагою в 1 кілограм.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар