Новини по нашому 5 106 Переглядів 2 Рейтинг

Стоп радіація: до пунктів прийому на Закарпатті несуть найцінніші гриби у світі

липня 07 / 2023

У різних районах на Закарпатті люди продовжують збирати цінні гриби та нести їх до пунктів продажу.

Як відомо, наразі у регіоні вже активно збирають білі гриби й підосичники. Зауважмо, на початку грибного сезону, гриби продавали на ринках Ужгорода й Мукачева від 60-70 гривень за кілограм. Посил Перший врожай сезону мав слабкий попит.

Люди не надто поспішали купляти гриби, оскільки вони були ще досить червивими. Утім наразі, як відзначають грибарі Закарпаття, врожай уже досить якісний і охочих клієнтів побільшало. Збирають гриби наразі активно як на Міжгірщині, Свалявщині, Хустщині, Рахівщині, Перечинщині тощо. Ціни на біле карпатське золото варіюються в межах 75, 85 гривень.

Утім, люди кажуть, що в різних приймальних пунктах приймають гриби від населення за різними цінами. Десь навіть кілограм білих грибів, відзначають, можна продати й за 95 гривень. Кошик білих грибів -150-200 гривень. Також зараз почався сезон лисичок в лісах. Це одні з найчистіших грибів у світі. Їх рекомендують вживати дорослим та дітям, адже гриби володію цілющим лікувальним ефектом.

До слова, наразі це одні із найбільш актуальних грибів, якими варто робити запаси з метою убезпечення від імовірної радіації. У грибах міститься йод, необхідний для щитовидної залози, речовини, які допомагають боротись із глистяною інвазією (зараженнями глистами).

Крім того, лисички - одні зі всього ряду їстівного "лісового м'яса", які не вбирають шкідливих радіоактивних нуклідів

Зараз у регіоні попит на лисички зростає. Гриби сушать, маринують та заморожують. У пунктах прийому лисички приймають від 50 гривень за кілограм.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар