Те, що знайшли в лісі на Закарпатті, шокувало людей (ФОТО 18+)

травня 31 / 2023

У лісах Закарпаття уже знаходять цьогоріч перші білі гриби.
Сезон тихого полювання стартував у закарпатських лісах. Ароматними знахідками цього травня грибники з різних районів області активно діляться у мережі.


За винятком глив й підосичників грибики упольовують і перші білі смаколики. Наразі грибний сезон стартував на Міжгірщині, Мукачівщині, Свалявщині. Про це пише Голос Карпат.

Повідомляють про початок сезону і в гірських селах на Перечинщині. Люди кажуть, що цьогоріч гриби рясно вродили у Вільшинках, Туричках та туристичних Лумшорах. Водночас в околицях столиці Турянщини – Тур’я-Реметі грибів наразі не має.

– Обходив у нас кожне урочище, кожен закуток, де є місця на гриби, але нічого ще поки не вполював. Ще не має грибів ні у лісі, ні у траві,- каже грибник пан Михайло.
– Грибарю вже більше як двадцять років у цих лісах, але грибом наразі тут і не пахне. Ні голубінки не має. Зате змій розвелося дуже багато. По п’ять – шість гадин доводиться бачити за один лиш похід до лісу. Трапляються веретільниці, але то ящірки – неотруйні, – відзначає грибар.
– Ящірок не чіпаю й вужів також, хай собі повзають, а от гадюк убиваю, адже вони дуже отруйні. Хоч у “Кобликах”, де маю місця на білі гриби, рідко доводиться натрапляти на отруйну гадюку, – розповідає грибар.
– Найбільше їх водиться на Полонині Руній, там зустрічав їх багато. Ходив не раз на яфини, то бачив цих змій. А десь два роки тому від укусу гадюки постраждала моя сусідка. Лежала в лікарні в Перечині, – каже Михайло.

До слова, на Перечинщині ні полозів, ні вужів чи якихось отруйних змій цьогоріч навіть поряд з людськими хатами майже не має, тоді як минулого року в траві їх було дуже багато.





Від закарпатців доводиться чути багато цікавих історій, які із ними трапляються у ході тихого полювання. Одним фартить вполювати чималий кошик білих грибів за якісь там хвилини. Дехто натрапить на рідкісні екземпляри, занесені до червоної книги. Чи знайде цінний трюфель, який вартує силу грошей.

Утім, під час тихого полювання, закарпатцям вдається натрапити і на менш гарні знахідки. Це можуть бути, як трупи тварин, так, звісно, й небезпечні вибухові предмети. А ще закарпатцям не рідко доводиться зустрічатись із дикими вепрами й добре, коли такі зустрічі мають хороший фінал. А от щодо трупів тварин під час тихого полювання.

Невідому істоту поряд із лісовою дорогою цьогоріч вдалось виявити місцевим жителям на Свалявщині. Про це розповідає пан Юрій.

– Цікаву знахідку було помічено на дорозі в одному із сіл на Свалявщині поряд із лісом. То був труп невідомого звіра. На вигляд тварина була схожа на пса, голову мало, як у собаки, та врази більшу і видовжену. Але то був точно не пес. Не вовк, чи ведмідь. Шось непонятне й дуже велике, – розповідає очевидець. Люди знімали на телефони й ніхто не знав, що то за звір. На жаль, фото невідомого звіра чоловіку не вдалося зробити, адже, зізнався, що не має мобільного. – Хібащо на тичку було його фоткати, – посміхається чоловік.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар