Закарпатці полюють за "рогами достатку": що це таке

липня 01 / 2023

Жителям області нині фартить на безцінні трофеї в лісах.

adЖителям області нині фартить на безцінні трофеї в лісах.
ad
СПОНСОРСЬКИЙ КОНТЕНТ



Зробіть це один раз, і ви позбудетеся від болю в колінах назавжди
Пантогор
У м. розпродаж конфіскованих парфумів на 90% дешевше
Parfumetto
ad
В регіоні триває сезон тихого полювання й краяни спішать до лісів по смачнючі дари лісів.

Як уже раніше інформував "Голос Карпат", закарпатці уже збирають наразі як білі гриби, так і рідкісні червонокнижні екземпляри.

Відзначмо, цього року перші білі гриби продавали на місцевих базарах від 60 гривень за кілограм. За гриби, які успішно реалізуються за гроші, місцеві селяни роблять запаси рядом важливих продуктів посил. Грибами торгують як на базарах так і при трасах в околицях населених пунктів.

Знавцям фартових місцин особливо щастить на безцінні лісові знахідки і вони щиро діляться ними в мережі Фейсбук. Нагадаємо, справжній джек пот пощастило уполювати в лісах Перечинщини місцевій грибарці.

Та натрапляють в лісах і на не менш цінне "лісове м'ясо", яке володіє ще і корисним лікувальним ефектом. Одні із таких - це лисички.

А от наразі у регіоні полюють за "рогами достатку", лійочником ріжковидним або ж чорною лисичкою.

Це одні з унікальних грибів, що ростуть в закарпатських лісах.



В останній період такі трофеї щастить уполювати не багатьом грибникам, адже їх, відзначають, важко знайти в ході грибарства. До того ж за останні роки, за словами мисливців тихого полювання, в лісах значно поменшало цих дарів лісу. Крім того, не у всіх районах області, ці гриби наразі можна уполювати.

Ці гриби, хоч і є близькими родичами лисички звичайної, та відрізняються і формою і смаковими властивостями. За словами гурманів, чорні лисички є набагато смачніші й корисніші від лисички звичайної. А ще вони є дуже цінними лікарськими грибами.

На Перечинщині ці гриби ще називають «чорнотою», а наукова їх назва – лійочник ріжковидний. Ростуть, зазвичай, на відкритих, сонячних галявинах та узліссях, на полонинах, у букових та дубових лісах.

У різних країнах чорні лисички називають по-різному. Зокрема, у Великобританії їх величають «рогом достатку», у Франції – «трубою смерті», а у Німеччині – «трубою мертвих».
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар