На кордоні зі Словаччиною зупинили ще вісьмох правопорушників

вересня 25 / 2023


Впродовж вихідних військовослужбовці Чопського загону затримали вісім громадян України, які мали на меті «зеленим кордоном» дістатися Словаччини .

✅️Трійку чоловіків зупинили на околиці населеного пункту Жорнава прикордонники відділу «Стужиця» спільно з оперативним співробітником та курсантами НАДПСУ, які наразі проходять практичну підготовку у Чопському загоні. Затримані виявилися місцевими жителями. Вони не могли пояснити мету перебування поблизу держрубежу та згодом зізналися, що мали намір пробратися горами до Словаччини, а звідти - до Німеччини, де проживають їхні односельчани.

✅️Ще двох осіб розшукали у лісі прикордонники відділення «Кам’яниця». Прямуючи до держрубежу, чоловіки заблукали у лісі біля гори Плішка. Вони вирішили сховатися до сутінків та у темряві продовжити рух. Однак, їх вчув та зупинив службовий собака прикордонників.

✅️Іншого правопорушника затримав вночі прикордонний наряд відділу «Новоселиця». Чоловік приїхав на Закарпаття із Запоріжжя. Кінцевою точкою його подорожі мала стати Чехія, де наразі перебуває його сім’я. Відчайдух спробував самотужки перейти через гірську місцевість до кордону зі Словаччиною, однак втратив орієнтування і блукав у лісі, аж доки його не знайшли правоохоронці.

✅️Двох чоловіків зупинили на пів шляху до кордону військовослужбовці відділу «Ужгород». 36-річного киянина, який також лісом прямував у напрямку Словаччини, зафіксувала фото пастка на ділянці відповідальності відділення «Оноківці». 42-річного миколаївця затримали у співпраці з оперативне\никами загону під час контрольно-перевірочних заходів.

Усіх затриманих доставили у прикордонні підрозділи з метою з’ясування обставин правопорушення та притягнення до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону. Їхні справи розглядатиме суд.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар