До Закарпатських кордонів масово йдуть чоловіки: На кордоні зі Словаччиною затримали десять чоловіків

липня 03 / 2023

Впродовж вихідних військовослужбовці Чопського загону затримали десять громадян України, які мали намір у незаконний дістатися Словаччини. У двох випадках правопорушники рухалися групами, інші намагалися перетнути кордон самостійно.

✅️П’ятірку правопорушників виявили у районі села Паладь Комарівці Ужгородського району за 700 метрів від держрубежу. Чоловіки прибули до населеного пункту автомобілем іноземної реєстрації, а далі мали йти пішки. Під час перевірки документів вони не змогли пояснити мету перебування у прикордонні, а згодом зізналися, що планували у незаконний спосіб пробратися до Словаччини. Затримані мали при собі паспортні документи громадян України та виявилися жителями Закарпаття.

✅️Інших трьох затримали поблизу села Оноківці. Двоє, жителі Сумщини та Чернігівщини, прямували до кордону разом, третій, закарпатець, рухався самостійно. Втім, «подорожі» кожного з них закінчилися у спецприміщенні відділення «Оноківці», куди правопорушників помістили до з’ясування усіх обставин справи.

✅️Ще одного жителя Чернігівщини затримали неподалік села Забрідь Ужгородського району. Про появу невідомого у прикордонні військовослужбовців відділу «Великий Березний» проінформував місцевий. У вказане ним місце вислали групу реагування, яка затримала правопорушника за пів кілометра від держрубежу.

✅️Останнього із правопорушників виявив у ході перевірки маршрутного таксі прикордонний наряд від відділу «Стужиця». Чоловік призовного віку родом прямував автобусом ближче до кордону, аби потім лісами дістатися Словаччини.

Усіх затриманих буде притягнуто до відповідальності у відповідності до ст..204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Рішення у справах прийматиме суд.


Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар