Протягом вихідних в Закарпатті мукачівські прикордонники спіймали 23 порушників кордону

лютого 20 / 2023

Шістьох осіб, які мали намір незаконно перетнути державний кордон з Румунією, затримали учора ввечері прикордонники відділення «Солотвино» Мукачівського прикордонного загону.
У ході реалізації інформації, що надійшла від офіцерів оперативно-розшукового відділу, прикордонний наряд зупинив автомобіль марки «Мерседес», у якому окрім водія мешканця Тернопільщини перебувало ще 5 чоловіків призовного віку, троє з них також із Тернопільщини, один із Дніпропетровщини та один із Івано-Франківщини.
У ході опитування пасажири зізналися, що мали намір незаконно перетнути українсько-румунський кордон. Водій, який здійснював перевезення чоловіків повинен був разом із ними перетнути державну межу щоб утікачі від мобілізації гарантовано дісталися сусідньої країни. За такий «сервіс» переправник мав отримати 10 тисяч доларів – по 2 тисячі із кожного свого «клієнта».
Серед особистих речей водія було виявлено грошові кошти у розмірі 8500 доларів США, 1500 євро, 9000 гривень та 1300 злотих.

На затриманих складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи скеровано до суду.
Щодо виявлення у діях водія ознак злочину передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» направлено повідомлення до Тячівського відділу поліції ГУНП у Закарпатській області.
Загалом, впродовж вихідних прикордонники Мукачівського загону зупинили на державному кордоні 23 порушники, які мали наміри залишити територію України та викрили двох осіб, причетних до переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон.

Зокрема на українсько–румунській ділянці кордону вісьмох осіб затримали військовослужбовці відділу «Тячів» і шістьох - військовослужбовці відділу «Ділове», на українсько-угорській ділянці кордону сімох осіб затримали військовослужбовці відділу «Вилок», ще двох - військовослужбовці відділу «Лужанка».

Категорія : Кримінал


Залишити Коментар