Вітровал на Закарпатті спровокував проблему, що може вплинути на водопостачання для мешканців Полянської територіальної громади

вересня 25 / 2023
⚡️ Вітровал на Закарпатті спровокував проблему, що може вплинути на водопостачання для мешканців Полянської територіальної громади. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

💬 «Місцевий водогін знаходиться неподалік схилу, де вітер понівечив велику кількість дерев. Після інспектування місця події експерти з’ясували, що під час розбирання палої деревини мул, бруд, гниле листя і навіть нафтопродукти від робочої техніки неминуче потраплять у струмок. Воду з нього отримують місцеві жителі та туристи, що відпочивають у тамтешніх санаторіях», –зауважив Мирослав Білецький.

За його словами, залишити без обробки та очищення територію, де лежить 35 тис. м³ лісу, не можна, адже гілки, листя перегниватимуть і ці продукти потраплятимуть у воду. З іншого боку, якщо зберігатиметься суха погода, деревина висихатиме і щодня зростатиме ризик лісової пожежі.

💬 «Під час спільної наради із фахівцями лісового та водного господарств, керівництва громади розглянули кілька варіантів подальших спільних дій, як можна розчистити вітровал і зберегти постачання питної води для населення», – прокоментував перший заступник голови ОВА.

Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар