На кордоні з Словаччиною затримали шістьох правопорушників: На кордонах в лісі працює відеоспостереження

вересня 22 / 2023


Впродовж минулої доби військовослужбовці Чопського загону затримали шість громадян України, які мали намір у незаконний спосіб дістатися Словаччини . Четверо з них рухалися у групами по два, інші спробували перетнути кордон самостійно.

✅️Двох невідомих виявили вранці військовослужбовці відділу «Ужгород». Чоловіки намагалися подолати загороджувальний паркан, коли їх помітив прикордонний наряд. На вимогу правоохоронців зупинитися вони не відреагували і вдалися до втечі . Аби зупинити втікачів, прикордонникам довелося зробити попереджувальний постріл вгору.

✅️Через 20 хвилин іншу двійку правопорушників поблизу попереднього місця виявлення затримали завдяки інформації оперативних співробітників. Чоловіків зупинили за 500 метрів від кордону. Вони не мали при собі документів і назвалися громадянами України. У ході перевірочних заходів правоохоронці встановили, що усі четверо є місцевими жителями.

✅️Ще одну особу, також жителя Закарпаття ,затримали поблизу населеного пункту Жорнава військовослужбовці відділу «Стужиця». Чоловік зізнався, що кінцевою точкою його подорожі була Франція. Там він сподівався оформити статус біженця та отримувати соціальну допомогу.

✅️Увечері прикордонники виявили невідомого у лісі неподалік села Оноківці Ужгородського району. На появу чужинця поблизу держрубежу зреагувала фотопастка. Затриманий виявився вихідцем з Криму, який планував пробратися поза пунктами пропуску до Словаччини, а звідти – до Чехії у пошуках кращого життя.

Усіх затриманих доставили у прикордонні підрозділи з метою з’ясування обставин правопорушення та притягнення до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону.

Чоловіків, який не виконували законні вимоги прикордонного наряду, також притягнули до адміністративної відповідальності за ст.185-10 КУпАП. Справи буде передано до суду.


Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар