На Берегівщині відзначили рік функціонування автоматизованої системи «Custody Records» в підрозділі поліції

жовтня 21 / 2024
На Берегівщині відзначили рік функціонування автоматизованої системи «Custody Records» в підрозділі поліції⤵️

На базі Берегівський районний відділ поліції відбулася робоча нарада з нагоди відзначення річниці успішного функціонування системи відеофіксації дій із затриманими під назвою «Custody Records».

На зустрічі, окрім співробітників даного райвідділу, були присутні начальник управління головної інспекції, інспектори дотримання прав людини поліції Закарпаття та прокурор Іршавського відділу Хустської окружної прокуратури. Також до заходу були запрошені керівники територіальних підрозділів поліції області.

Присутнім продемонстрували записи із камер відеоспостереження, що розміщені у відділках поліції. Було зображено випадки, коли затримані особи самі наносили собі тілесні ушкодження, а в подальшому, щоб уникнути відповідальності, звинувачували у цьому поліцейських.

Окрім обговорення позитивних аспектів дотримання прав затриманих та захисту працівників поліції від необґрунтованих звинувачень в цілому, правоохоронці заслухали виступ прокурора Іршавського відділу Хустської окружної прокуратури. Остання розповіла про практику використання системи на стадіях досудового та судового розгляду, а також розібрала певні нюанси.

👮🏻‍♀️У кінці заходу інспектори з дотримання прав людини провели екскурсію запрошеним, щоб наочно продемонструвати як працює та набуває розвитку проєкт «Custody Records».

Департамент головної інспекції та дотримання прав людини
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар