Автоматизована система відеофіксації «Custody Records» запрацювала в підрозділі поліції Берегівщини

жовтня 20 / 2023

На Закарпатті активно набуває розвитку проєкт Національної поліції України «Custody Records». Спеціальні приміщення, оснащені цілодобовою системою обліку та фіксації дій щодо затриманих осіб, вже успішно функціонують у Тячеві, Іршаві, Хусті та Ужгороді.
19 жовтня автоматизована система відеофіксації «Custody Records» запрацювала в Берегівському районному відділі поліції.
Відкриття відбулося за участі начальника ГУНП в Закарпатській області — генерала поліції третього рангу Ярослава Колесника та заступника голови Закарпатської ОВА Василя Іванчо.
На відкритті також були присутні представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Закарпатській області Андрій Крючков та представники місцевих органів влади.
Учасникам заходу продемонстрували приклади роботи автоматизованої системи в підрозділах поліції Закарпатської області та розповіли про її переваги.
Нагадаємо, система «Custody Records» дозволяє здійснювати автоматизовану фіксацію дій, що відбуваються із затриманими, починаючи з моменту затримання та до переведення в слідчий ізолятор, або ж звільнення з-під варти.
«„Custody Records“ уже продемонстрував свої переваги та ефективність у чотирьох поліцейських підрозділах нашого регіону. Щоб надалі проєкт розвивався, ми запустили систему і в Берегівському районному відділі поліції. Тут вже облаштовані спеціальні приміщення, які оснащені цілодобовою системою відеоспостереження та безперебійним моніторингом облікових відомостей про затриманих. Це гарантуватиме захист прав затриманих, а також зможе убезпечити самих поліцейських від безпідставних звинувачень», — резюмував очільник поліції Закарпатської області Ярослав Колесник.
Руслан Горяченко Управління дотримання прав людини Національної поліції України Національна поліція України

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар