Масштаби впровадження програми «Custody Records» на Закарпатті розширено

червня 16 / 2023

Масштаби впровадження програми «Custody Records» на Закарпатті розширено: для ще кращого захисту прав громадян система відеонагляду запрацювала і в поліції Хуста✅

Проєкт Національної поліції України «Custody Records» на Закарпатті набуває активного розвитку. Нещодавно спеціальні приміщення, оснащені цією автоматизованою системою, запрацювали на Тячівщині та в одному з відділень Хустського районного управління поліції.

Відтепер офіс із електронною системою обліку та відеофіксації всіх дій із затриманими особами запроваджено і в Хустському районному управлінні поліції.

Офіційний захід, під час якого програму «Custody Records» було введено в дію, відбувся сьогодні, 16 червня, під керівництвом очільника Головного управління Нацполіції в Закарпатській області Ярослава Колесника, начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини НПУ Руслана Горяченка, а також голови Закарпатської ОВА Віктора Микити та голови Закарпатської обласної ради Володимира Чубірка.

Також на відкритті були присутні голова Закарпатського апеляційного суду Ганна Фазикош, керівник Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги області Василь Попадинець, працівник регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Закарпатській області Тетяна Таран та керівництво місцевих правоохоронних органів.

Традиційно спостерігати за роботою системи «Custody Records» у дії присутні могли із самого початку доставлення затриманої особи до підрозділу поліції. Відеосистема фіксувала всі дії поліцейських та затриманого впродовж усього часу його перебування та супроводу до спеціальних кімнат: приміщення для реєстрації; інтерв’ювання з інспектором з дотримання прав людини; для зустрічі з адвокатом та кімнати проведення слідчих дій.

Після проходження всіх етапів перебування в спеціально облаштованому приміщенні затриману особу помістили до ізолятора тимчасового тримання. Відтак мали можливість ознайомитися з роботою оновленого ІТТ.

Начальник поліції області, генерал поліції третього рангу Ярослав Колесник зазначив: «Щоразу відкриття нового приміщення, облаштованого відповідно до програми «Custody Records», - це нова можливість виключати сталі стереотипи та захищати як громадян, так і поліцейських під час проведення процесуальних дій. Це вже третій підрозділ поліції, де впроваджена дана система. Звичайно, плануємо збільшувати їх кількість у різних куточках регіону».



Категорія : Суспільство


Залишити Коментар