Чергове засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб відбулося в Ужгороді

червня 05 / 2024

Чергове засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб відбулося в Ужгородській міській раді.

Серед розглянутого – зміни до складу Координаційної ради та інформація щодо оздоровлення дітей із числа ВПО. Начальник відділу виконання міських цільових програм, сім'ї та гендерної політики департаменту соціальної політики Дмитро Власик розповів про порядок прийняття заяв від ВПО на перебування дітей влітку у пришкільних таборах та у дитячих центрах на території області. Дитячі програми відпочинку та оздоровлення є повністю безкоштовними та фінансуються із міського та обласного бюджетів.

Також звітували про стан впровадження проєктів за результатами ідеятону «Створи свій Ужгород» – для осіб похилого віку від «БО «БФ «Гуманітарний центр «Совине гніздо» та для молоді «Здоров!Я» за підтримки МБО «СОС Дитячі містечка Україна».

Зокрема, керівниця «БО «БФ «Гуманітарний центр «Совине гніздо» Вікторія Синьо розповіла про проєкт «Соціум без вікових бар`єрів: зближення поколінь для активного життя». За її словами, для літніх людей заплановано провести цикл освітніх тренінгів з цифрової грамотності та гігієни, зустрічі за інтересами, залучити людей похилого віку до проведення занять та майстер-класів для дітей, що сприятиме обміну досвідом між поколіннями, вирішенню проблеми самотності та соціальної ізольованості.

Голова Ради з питань ВПО при Закарпатській обласній військовій адміністрації, менеджерка соціальної сфери МБО «СОС Дитячі містечка Україна» Наталя Криворучко розповіла про проведення тренінгів для підлітків на тему ментального здоров'я у рамках проекту-переможцю «Здоров!Я», який проходив за підтримки Ужгородської міської ради.

Тренінг довів, що тема надважлива, а участь у заході брали як місцеві підлітки, так і діти-переселенці. Такі заходи забезпечують рівність доступу до неформальної освіти для молоді зі статусом ВПО та молоді приймаючих громад.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар