Торік послугами з оздоровлення та відпочинку охоплено понад 31 тисячу закарпатських школярів

квітня 04 / 2020
Торік послугами з оздоровлення та відпочинку охоплено понад 31 тисячу закарпатських школярів
Про це йдеться у проекті рішення облради “Про хід виконання “Регіональної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2018 – 2021 роки у 2019 році”. Документ подано департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації, який розгляне профільна комісія обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, національних меншин та інформаційної політики.

Мета Програми – створення сприятливих умов для якісного відпочинку та оздоровлення дітей області, вдосконалення системи оздоровлення й відпочинку дітей, забезпечення надання державних гарантій щодо доступності та якості відповідних послуг, збереження, розвиток мережі дитячих закладів і відпочинку, модернізація об’єктів їх інфраструктури відповідно до сучасних умов.

У звітному документі зазначається, що у 2019 році послугами оздоровлення та відпочинку охоплено 31074 хлопчиків і дівчаток шкільного віку, з них 26 711 – пільгових категорій. Департаментом соцзахисту населення придбано 941 путівку, що дало змогу оздоровитися дітям пільгових категорій та із сімей внутрішньо переміщених осіб.

Також зазначається, що на тематично-оздоровчі зміни до державних підприємств „Український дитячий центр „Молода гвардія” та „Міжнародний дитячий центр „Артек” було відправлено 26 дитячих груп із нашого краю (921 особа). Використано путівок для оздоровлення в дитячих центрах: „Артек” –258 та „Молода гвардія” – 463.

Крім того, організовано проїзд для 138 дітей, які потребують особливої уваги та підтримки до закладів оздоровлення та відпочинку.

За рахунок коштів обласного бюджету проведено виплату матеріальної допомоги для відшкодування вартості проїзду та супроводу 169 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Фахівці департаменту констатують, що завдяки виконанню заходів Програми збільшено кількість дітей, охоплених послугами з оздоровлення та відпочинку, а також покращено якість й доступності цих послуг.

Пресслужба облради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар