Перший рік від початку імплементації Закону «Про медіа» позаду - Закарпатська ОВА

квітня 17 / 2024


☝️🎙️Перший рік від початку імплементації Закону «Про медіа» позаду. Низка нововведень відповідно до європейських стандартів уже запроваджена, ще чимало – в процесі.

Основні виклики на цьому шляху та зміни, які мають відбутися у другий рік дії Закону, обговорили в ОВА під час зустрічі з медійниками, провайдерами аудіовізуальних та аудіальних сервісів Закарпаття.

💬 «З боку обласної влади з початку повномасштабної війни і перших днів імплементації норм профільного Закону є повне сприяння та підтримка представників галузі», – підкреслила заступниця начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА Марина Чепа-Марковці.

📊 Докладно про регіональну ситуацію щодо впровадження ключових змін розповів представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Закарпатській області Володимир Цаповський.

За його словами, зараз в області офіційно зареєстровані 27 друкованих видань (ще 5 – у процесі), 4 онлайн-медіа, 9 радіостанцій, 4 телеканали, близько 30 провайдерів аудіовізуальних та аудіальних сервісів. Також Володимир Цаповський додав, що зараз є можливість долучитися до публічного обговорення окремих проєктів нормативно-правових актів на сайті регулятора.

📍Своєю чергою регіональний координатор Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в області Олександр Горзов зупинився на правових аспектах запровадження Закону «Про медіа».

Після цього зустріч продовжили у форматі «питання-відповідь». Зокрема, йшлося про ретрансляцію європейських телеканалів, реєстрацію та ліцензування друкованих видань, провайдерів аудіовізуальних сервісів, трансляцію реклами тощо.

🤝 Головне завдання – докласти максимум зусиль задля спільної ефективної роботи в правовому полі попри війну й усі труднощі.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар