У Рахові провели зустріч з родинами полонених, зниклих безвісти та загиблих військовослужбовців

квітня 17 / 2024

Спільно з представниками Західного регіональний центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими провели зустріч з родинами полонених, зниклих безвісти та загиблих військовослужбовців.
Також у зустрічі взяв участь (в режимі онлайн) представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Закарпатській області Андрій Крючков.
Під час зустрічі обговорили питання комунікації з військовими частинами, МКЧХ, правоохоронними органами та алгоритми дій.
Андрій Крючков роз’яснив родичам, близькі яких зникли безвісти за особливих обставин або перебувають у полоні, порядок звернення до Уповноваженого. Також наголосив, що Омбудсман продовжує приділяти значну увагу питанням реалізації прав та свобод незаконно утримуваних цивільних осіб, а також осіб, зниклих безвісти за особливих обставин та членів їх сімей в умовах збройної агресії проти України.
Також рідні отримали низку консультацій, які стосувалися індивідуальних випадків, а також практичні поради, як правильно будувати комунікацію з військовою частиною, ТЦК та іншими інституціями.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар