В Україні триває реформа медійної сфери

травня 02 / 2023
В Україні триває реформа медійної сфери 💪

Це одна з головних вимог для вступу нашої країни до Європейського Союзу 🇺🇦 🇪🇺

Крім того, національне законодавство було застаріле, адже сягало ще 90-х років минулого століття. Відтоді змінилися потреби й запити споживачів медіапродукту, з’явилися нові технологічні можливості і підходи.

☝️В умовах повномасштабної агресії сьогодні потрібно виграти не менш важливу війну – інформаційну. На цій передовій оборону впевнено тримають представники засобів масової комунікації.

Щоб відповідно до нового Закону України «Про медіа», який набув чинності 31 березня 2023 року, їхня боротьба була ще ефективнішою, а європейське майбутнє цієї галузі – ще ближчим, закарпатським медійникам розповіли про основні нововведення.

Зустріч з представниками регіональних ЗМІ провели за ініціативи департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій обласної військової адміністрації та представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Закарпатській області Володимира Цаповського.

Під час відкриття заходу заступник голови Закарпатської ОВА Олександр Пацкан передусім подякував усім фахівцям сфери за стійкість і за те, що від початку війни вони професійно тримають свій фронт та завжди на зв’язку з громадськістю.

Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Максим Онопрієнко ознайомив учасників зустрічі з основними положеннями нового Закону України «Про медіа», особливостями ведення мовлення мовами національних меншин, перевагами реєстрації друкованих та онлайн-медіа тощо.

💬 «Медійна реформа – це не чиясь примха, точно не примха нацрегулятора, це необхідність. Зараз такий унікальний момент, коли Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення стає конвергентним, тобто єдиним органом регулювання всіх видів медіа», – зазначив спікер.

Максим Онопрієнко підкреслив, що після прийняття окремих змін є перехідний період – від 3 місяців, пів року й більше. Стосовно понад 20 нормативно-правових актів проводитимуть громадські слухання, тому закликав медійників приєднуватися до обговорень, а також висловив свою беззаперечну підтримку регіональним ЗМІ.

Під час зустрічі журналісти, представники теле- та радіостанцій, провайдери аудіовізуальних сервісів мали змогу поставити свої запитання щодо особливостей імплементації Закону «Про медіа» ➡️ https://bit.ly/41SvZGe.

🤝 У заході також взяли участь директор департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА Роман Молдавчук, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Закарпатській області Володимир Цаповський, начальниця відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Закарпатській області Управління державної реєстрації Західного міжрегіонального управління Мін'юсту Тетяна Маркусь та студенти відділення журналістики філологічного факультету Ужгородського національного університету.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар