На 14-ій сесії обласної ради депутати розглянуть понад 60 питань

березня 18 / 2024

Сьогодні відбулося засідання президії Закарпатської обласної ради за участі голів обласної ради та ОВА та представників фракцій ради.
📌 Члени президії розглянули понад 60 питань, що стосуються комунальних закладів і майна ради, внесення змін до окремих рішень та звернень обласної ради.
📌 Зокрема, депутатам пропонується під час пленарного засідання 14-ої сесії заслухати начальника Головного управління Національної поліції в Закарпатській області щодо стану боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результатів діяльності Головного управління Національної поліції в Закарпатській області за 2023 рік, директора департаменту фінансів ОВА Петра Лазара про виконання обласного бюджету за 2023 рік, а також керівників структурних підрозділів ОВА про виконання профільних програм за звітні періоди.
📌 На сесії президія пропонує депутатам затвердити обласні програми та також зміни до обласного бюджету на 2024 рік.
📌 Під час пленарного засідання 14-ої сесії президія рекомендує депутатам затвердити Угоду про міжрегіональне співробітництво між Закарпатською ОДА – ОВА, Закарпатською обласною радою України та Люблінським воєводством Республіки Польща.
📌 Також депутати під час сесії затверджуватимуть Положення про порядок розгляду електронних петицій, адресованих Закарпатській обласній раді та розглядатимуть питання щодо підтримки суб’єктів господарювання на території Закарпатської області в умовах дії правового режиму воєнного стану. У зв’язку з реформуванням сфери охорони здоров’я чимало медичних закладів краю проходять процедури реорганізації. Тому під час сесії заплановано прийняття депутатами щодо цього низки важливих рішень.
📌 Президія пропонує депутатам розглянути низку майнових питань. Зокрема – щодо ліквідації КП «Центральна районна аптека №14 Закарпатського обласного виробничого об’єднання «Фармація», безоплатну передачу у державну власність цілісного майнового комплексу Закарпатського обласного бюро судово-медичної експертизи, про надання дозволу на поділ земельної ділянки Берегівського професійного ліцею сфери послуг» ЗОР та інші.
☝️ Нагадаємо, що засідання 14-ї сесії обласної ради VІІІ скликання відбудеться у четвер 21 березня. Початок – об 11.00.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар