У Закарпатській обласній раді розглянули бюджетні питання

березня 18 / 2024

У Закарпатській обласній раді розглянули бюджетні питання, що вносяться до порядку денного пленарного засідання 14-ї сесії

📊Профільна комісія обласної ради, яку провела її голова Наталія Штефуца, насамперед, підтримала звіт про виконання обласного бюджету за 2023 рік. Із цих питань інформував присутніх директор департаменту фінансів Закарпатської ОВА Петро Лазар. Тож, у 2023 році: з обласного бюджету здійснювалося фінансування 116 установ та 75 програм обласного значення.
📈Комісія заслухала інформацію про внесення змін до бюджету на 2024 рік, а також зміни до обласних програм та скерувала їх на розгляд чергової сесії обласної ради.
✍️Окремо розглянули хід виконання у 2023 році Регіональної програми підготовки населення до національного спротиву на 2023-2027 рр, про що інформував начальник КУ «Закарпатський обласний центр підготовки населення до національного спротиву» Юрій Беляков.
✍️У 2023 році проводилось фінансування видатків, пов’язаних із введенням військового стану та відсіччю збройної агресії російської федерації, зокрема у межах програм. Серед основного – заходи підтримки оборони області, облаштування місць для тимчасового перебування ВПО; розбудова інформаційно-аналітичної системи «Ситуаційний центр «Безпекове Закарпаття».
✍️Крім того, за словами керівників профільного департаменту ОВА, до обласного із бюджетів територіальних громад надійшло понад 189 млн грн, зокрема на співфінансування придбання шкільних автобусів облаштування місць для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб; придбання ліцензій на право використання програмного продукту електронного документообігу; виконання заходів програми інформатизації Цифрове Закарпаття, інвестиційних проектів для об’єкта «Нове будівництво комунального закладу дошкільної освіти на 150 місць у с.Заріччя» та ін.
✍️Члени комісії схвалили збільшення обсягу обласного бюджету в сумі 99 млн грн у 2024 році за рахунок надходжень: спецфонду обласного бюджету у сумі в рамках реалізації Програми шкільного харчування Всесвітньої продовольчої програми ООН та іншої субвенції з бюджетів територіальних громад.
✍️Також обласні депутати погодили тарифи надання платних послуг комунальними некомерційними підприємствами обласної ради: Обласний дитячий санаторій «Малятко», Обласна клінічна лікарня ім. Новака. Також уточнені фінансові плани та фінансові звіти КНП охорони здоров’я обласної ради за окремі звітні періоди.
📍 Крім того, члени комісії розглянули низку інших питань, які пропонуються до порядку денного на сесію облради, що відбудеться 21 березня та озвучили свої пропозиції.
📍 У роботі комісії взяли участь: голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета, перший заступник голови Закарпатської ОВА та член комісії Мирослав Білецький, Василь Юрик, Володимир Паульо, Іван Матрунич, Олександр Ледида та Михайло Рівіс, заступник директора департаменту фінансів Закарпатської ОВА Наталія Боркулеш.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар