Понад чотири десятки питань розглянули на черговому засіданні виконкому Ужгородської міськради

червня 23 / 2021

На черговому засіданні виконавчого комітету Ужгородської міськради, яке відбулося цієї середи, погодили Програму підтримки діяльності інститутів громадянського суспільства міста соціального спрямування на 2022 рік. Для створення сприятливих умов забезпечення діяльності інститутів громадянського суспільства соціального спрямування у місті та надання громаді міста саме тих соціальних послуг, яких вона потребує, на 2022 рік передбачили 600 тис. грн.



Погодили члени виконкому і Програму фінансової підтримки діяльності благодійного фонду «Все можливо» на 2021 – 2022 роки – з метою сприяння молоді з інвалідністю інтеграції у суспільство за допомогою прогресивних методів навчання, фізичної, психологічної, професійної та соціальної реабілітації. На програму передбачили 266 тис. грн на 2021 рік і 554 тис. 400 грн – на наступний.

Програму надання щомісячної компенсації на житлово-комунальні послуги Почесним громадянам міста Ужгород на 2022-2024, на що передбачили 2 млн 100 тис. грн (по 700 тис. грн щороку), також підтримали на засіданні виконкому.

Погодили і Програму посилення соціального захисту громадян міста «Добра справа» на 2021 – 2023 роки з метою надання матеріальної допомоги ужгородцям, які опинилися в скрутному становищі чи потребують соціальної підтримки. Ресурсне забезпечення програми – близько 6 млн грн, зокрема понад 1,2 млн грн на цей рік.

Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування на 2022 рік, на що передбачили 26 млн грн, також підтримали члени виконкому міськради Ужгорода.

Ці програми згодом розглянуть і депутати на сесії міськради.

Також підтримали на засіданні виконкому і Програму медичного забезпечення ветеранів, інвалідів Великої Вітчизняної війни та учасників бойових дій на 2023-2026 роки. Вона спрямована на підтримку військових ветеранів, поліпшення забезпечення їх медикаментами, послугами пільгового зубопротезування, на це загалом передбачається понад 6 млн грн.

Також члени виконкому ухвалили й інші програми медичного спрямування – з подальшим розглядом на сесії міськради:

Програму протиепідемічних заходів та боротьби з інфекційними хворобами у м. Ужгород на 2023-2026 роки (забезпечення бактеріологічної лабораторії КНП «ЦМКЛ» необхідними реактивами та обладнанням длябактеріологічних досліджень, які здійснюються для закладів охорони здоров'я Ужгорода), фінансове забезпечення – понад 12 млн грн;

Програму «Розвиток нефрологічної та гемодіалізної служби на 2023-2026 роки» для забезпечення життєвонеобхідної терапії хворим нефрологічного профілю з незворотніми ураженнями нирок, які потребують гемодіалізного лікування, та імуносупресивного лікування реципієнтів ниркових трансплантатів), на що передбачено понад 21 млн грн;

Програму боротьби з онкологічними захворюваннями на 2023-2026 роки – ресурсне забезпечення становить майже 16 млн грн;

Програму забезпечення мешканців м. Ужгород імплантами для надання медичної допомоги хворим із ураженням органів опори та руху на 2023-2026 роки (забезпечення доступності та якості надання медичної допомоги шляхом придбання для центральної міської клінічної лікарні Ужгорода сучасних імплантів (кульшових суглобів), ресурсне забезпечення становить 4,8 млн грн;

Програму протидії захворюванню на туберкульоз на 2023– 2026 роки, на яку передбачили майже 10,5 млн грн;

Програму «Цукровий та нецукровий діабет на 2023-2026 роки» – майже 32,3 млн грн;

Програму забезпечення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, медичними та соціальними послугами на 2022-2024 роки – понад 706 тис. грн.

Крім того на засіданні виконкому погодили й Програму підтримки військовослужбовців військової служби за контрактом, які укладуть контракт у 2022-2024 роках – на це передбачили загалом 3 млн грн.

А ще – Програму організації та забезпечення підрозділів територіальної оборони на 2022-2024 роки, метою якої є забезпечення заходів мобілізації людських, транспортних ресурсів на території відповідальності, підготовка бази мобілізаційного розгортання та здійснення заходів щодо матеріально-технічного забезпечення підготовки підрозділів територіальної оборони, які формуються на території відповідальності Ужгородського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Ресурсне забезпечення Програми – 600 тис. грн.

Погодили члени виконкому і Програму забезпечення заходів з оборонної та мобілізаційної роботи на 2022-2024 роки, на що передбачили загалом 750 тис. грн – по 250 тис. грн щороку.

Ухвалили члени виконкому і Програму «Власний дім» на 2021-2025 роки.

Метою програми є фінансова підтримка мешканців міста у забезпеченні доступним житлом та покращенні наявного житла, впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій через надання довгострокових пільгових (під 3% річних) кредитів тим категоріям осіб, які потребують поліпшення умов проживання та мають право на користування такими позиками.

Кредитування здійснюватиметься для будівництва нового житлового будинку у розмірі до 400 тис. гривень терміном до 15 років; для добудови, реконструкції, капітального ремонту житла – до 250 тис. гривень терміном до 10 років; для придбання готового або незавершеного будівництва житла (будинку або квартири) у обсязі до 300 тис. гривень, а також на його подальшу добудову, реконструкцію та капітальний ремонт у сумі 50 тис. гривень терміном до 15 років; для будівництва інженерних мереж (газопостачання, водопостачання, водовідведення, електрозабезпечення, опалення: зокрема встановлення твердопаливного котла, топки тощо) з підключенням їх до існуючих комунікацій і за їх межами (індивідуально) у сумі до 100 тис. гривень із терміном повернення до 8 (восьми) років.

Ресурсне забезпечення програми «Власний дім» на 2021-2025 роки з державного, обласного та міського бюджетів – 55 млн грн, зокрема 18 млн грн з бюджету Ужгорода, з яких 2,3 млн грн на цей рік.

Погодили на засіданні виконкому і Програму демонтажу самовільно встановлених елементів благоустрою в Ужгороді на 2021-2022 роки.

Планується виявляти елементи благоустрою, малі архітектурні форми, тимчасові споруди та конструкції, які розміщені без відповідної дозвільної документації, готувати проєкти рішень щодо демонтажу, проводити демонтаж.

Ресурсне забезпечення програми – 500 тис. грн на 2021 та стільки ж на 2022 рік.

Трьох працівників управління муніципальної варти Ужгородської міської ради додатково включили до переліку тих, хто уповноважений на складання протоколів про адміністративні правопорушення та розгляд справ про адміністративні правопорушення.Такі зміни до одного з попередніх рішень виконкому міськради Ужгорода внесли на цьоготижневомучерговому засіданні.

Зміни до переліку адміністративних послуг, які надає ЦНАП Ужгородської міської ради, ухвалили на засіданні виконкому. Зокрема, доповнили перелік комплексною послугою з державної реєстрації народження «єМалятко».

Цим же рішенням вилучили послуги:

управління містобудування та архітектури щодо висновку погодження структурним підрозділом у сфері містобудування та архітектури проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок;

відділу в Ужгородському районі Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області щодо видачівисновку про погодження документації із землеустрою;

ряду послуг, які надаються управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Закарпатській області щодореєстрації декларації про готовність до експлуатації об'єкта, будівництво якого здійснено на підставі будівельного паспорта; реєстрація декларації про готовність об`єкта до експлуатації, що за класом наслідків (відповідальності) належить до об’єктів з незначними наслідками (СС1); реєстрація про готовність до експлуатації самочинно збудованого об'єкта, на яке визнано право власності за рішенням суду; внесення змін до декларації про готовність об`єкта до експлуатації; реєстрація декларації про готовність об’єкта до експлуатації (щодо узаконення самочинно збудованих об’єктів);

Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області щодо видачі рішення про передачу у власність, надання у користування земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що перебувають у державній власності; проведення обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації.

Також члени виконкому Ужгородської міськради підтримали рішення про визнаннятовариства з обмеженою відповідальністю «Транс Уж Х» переможцем конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах,який відбувся 15 червня.Зокрема, на маршрутах № 4 «пл. Корятовича – КПП «Ужгород» (через вул. Верховинську, Лозову, Сріблясту),№ 19 «КПП «Ужгород» – мкр-н «Дравці» (через пл. Шандора Петефі), № 26 «в/м 555 – мкр-н «Горяни» – УжНУ»,№ 58 «Залізничний вокзал – УжНУ». Відповідно до рішення, з «Транс Уж Х» укладуть договори про перевезення на терміни, визначені конкурсним комітетом.

Крім того на засіданні виконкому затвердили орієнтовний план роботи виконавчого комітету міської ради на ІІ півріччя 2021 року, у додатках до рішення – дати, коли планується проводити засідання та орієнтовний перелік питань, які будуть виносити на розгляд.

Члени виконкому Ужгородської міськради підтримали рішення про те, що департамент міського господарства повинен облікувати на балансі міні-скульптури, встановлені в місті, зробити їх паспортизацію та провести експертну оцінку. Також на засіданні виконкому Ужгородської міськради погодили БО «Фонд Андрія Півня» комплексний благоустрій території зі встановленням мініскульптури «Дикий Захід Баффало Білла» на Київській набережній біля мосту імені Томаша Масарика.

Фонд має отримати техумови у департаменті міського господарства, розробити проєктно-кошторисну документацію, отримати дозвіл на проведення робіт, після завершення передати все департаменту міського господарства для облікування.

Купання, катання на човнах та інших плавзасобах, використання засобів розваг на воді в межах міста заборонено – таке рішення ухвалили на засіданні члени виконкому Ужгородської міськради.

Міський голова Богдан Андріїв наголосив, що за повідомленнями ЗМІ в Україні вже за кілька літніх днів – вражаюча смертність під час відпочинку на водних об’єктах.

На засіданні виконкому Ужгородської міськради надали дозволи на проведення упродовж 5 діб робіт із порушення цілісності об’єктів благоустрою за умови гарантійного обслуговування ділянки розриття асфальтного покриття протягом одного року після завершення робіт:

ТОВ «Ужгородтеплоенерго» для облаштування заїзду до власної земельної ділянки (заїзд від житлового будинку № 55 на вул. МіклошаБерчені);

Бушку О.С. для облаштування водопостачання до індивідуального житлового будинку на вул. Капушанській, 188;

Синишиній П.Н. для перенесення мереж зв’язку за межі ділянки забудови на просп. Свободи, 38-44;

Людвиковському С.Й. для облаштування каналізації до житлового будинку на вул. Донській, 23;

Піенар Г.М. для облаштування каналізації до житлового будинку на вул. Донській, 25;

Дудаш С.С для облаштування каналізації до житлового будинку на вул. Донській, 27;

Свадебі І.І. для облаштування каналізації до житлового будинку на вул. Донській, 27А.

Також погодили на засіданні місця розміщення об’єктів дрібнороздрібної торгівлі:

на 4 місяці для продажу прохолодних напоїв біля гуртожитку на вул. Олександра Бородіна (площа 3 кв. м); біля магазину «Осетія» на вул. Минайській (площа 3 кв. м);

на 12 місяців для продажу сонцезахисних окуляр: на перехресті пл. Шандора Петефі – вул. Швабської (площа 5 кв. м); на перехресті пр. Свободи – вул. Капушанської (площа 5 кв. м); на розі Лінгвістичної гімназії ім. Тараса Шевченка та вул. Корзо (площа 5 кв. м). Цьому ж підприємцю у погодженні продажу окуляр на наб. Незалежностівідмовили.

Погодили і ряд паспортів відкритих літніх майданчиків біля стаціонарних закладів ресторанного господарства:

на 24 місця на вул. Олександра Можайського, 22 «а» (кафе) площею 35 кв. м у периферійній зоні на 3 роки;

на 10 місць на вул. Університетській, 25, корпус, 6, приміщення, 19 (кафе) площею 15 кв. м у серединній зоні на 5 років;

на 3 місця на пл. Пушкіна, 3, приміщення, 3 (кафе) площею 5 кв. м у центральній зоні на 1 рік;

на 4 місця на пл. Шандора Петефі, 9 (кафе) площею 6 кв. м у центральній зоні на 1 рік;

на 3 місця на набережній Незалежності, 20, приміщення 1 (кафе) площею 8 кв. м у центральній зоні на 5 років.

Іншими рішеннями підприємцю погодили розміщення групи тимчасових споруд – трьох павільйонів для підприємницької діяльності на вул. Минайській біля будівлі № 71 Ужгородської районної клінічної лікарні,а ПП «Весттранском» – розміщення тимчасової споруди (павільйону) для провадження підприємницької діяльності на площі Театральній на 5 років.

Ще одним рішенням виконкому Ужгородської міськради погодили розміщення місць збору твердих побутових відходів закритого типу:

ОСББ «Добролюбова, 4» та ОСББ «Добролюбова, 6»на вул. Миколи Добролюбова, 4-6 (площа 8 кв. м);

ОСББ «Закарпатський» на вул. Закарпатській, 26 (площа 8 кв. м);

ОСББ «Гулака Артемовського 14/41» на вул. Петра Гулака-Артемовського, 14/41 (площа 8 кв. м);

ОСББ «Сурикова 44» на вул. Василя Сурикова, 44 (площа 8 кв. м);

ОСББ «№ 41, вул. Декабристів» на вул. Декабристів, 41 (площа 8 кв. м);

ОСББ «Загорська, 13» на вул. Загорській, 13 (площа 8 кв. м);

БК «Одеська 12» на вул. Одеській, 12 (площа 8 кв. м).

А також майданчика обмеженого користування на вул. Закарпатській, 28 – вул. Загорській, 23 (управитель ТОВ «Наш-Добробут») (площа 8 кв. м).

Кілька рішень на засіданні виконкому Ужгородської міськради ухвалили щодо приватизації помешкань, зокрема і в гуртожитках та щодо оформлення проживання мешканців у займаних житлових приміщеннях гуртожитку. Шість осіб взяли на квартирний облік, щодо 2 осіб внесли зміни до списку черговості, 12 осіб зняли з квартирного обліку, двом погодили укладання договорів найму квартир. Кільком ужгородцям надали дозволи на вчинення правочинів про відчуження та набуття майна, право власності на яке або право користування яким мають діти, отримання грошової компенсації.
Категорія : Різне


Залишити Коментар