У Закарпатській обласній раді побувала делегація Румунії

вересня 22 / 2023


Делегація Румунії на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Александру Віктором Мікулою обговорила з керівництвом обласної ради ряд питань транскордонної співпраці та результати й перспективи спільних проєктів та майбутніх зустрічей.

Ішлося, зокрема про запуск нового КПП між Україною та Румунією Біла Церква-Сігету Мармаціей. Володимир Чубірко, подякував румунській стороні за те, що почали будівництво мосту через Тису, який має з’єднати дві країни у межах згаданого КПП. Протягом найближчого місяця на рівні Києва і Бухареста всі деталі спорудження цього пункт пропуску мають бути оформлені документально.

Пан Посол також повідомив про готовність Румунії і неадалі брати участь у оздоровленні дітей українських військовослужбовців.

Також сторони обговорили участь у масштабній конференції «Відбудова України та стратегічна роль Румунії», яка пройде у румунському місті Сіная наприкінці року. Попередньо туди запрошені представники областей, які зазнали серйозних руйнувань інфраструктури через бойові дії: Одеська, Херсонська, Миколаївська та Запорізька області. Голова облради запропонував долучити до заходу представників і Харківської та Дніпропетровської областей.

Окрім Повноважного Посла у складі румунської делегації перебували консули Румунії у Солотвино Граціан-Флоріан Пирву та Георг Анхель, радниця Посла Офелія Джуройю та голова румунської Агенції з міжнародного розвитку та співпраці Даніела Добра.




Категорія : Суспільство


Залишити Коментар