Створення нових природоохоронних об’єктів, впорядкування системи поділу лісів, встановлення санітарних охоронних зон - питання у полі зору обласних депутатів

вересня 22 / 2023

В облраді триває підготовка до чергової сесії облради. Сьогодні, 22 вересня, відбулося засідання постійної комісії з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації під головуванням її очільника Михайла Кіш.

У ході комісії розглянули пропоновані ініціаторами питання на розгляд пленарного засідання 11-ї сесії облради. Депутати детально зупинилися на проєктах, які стосуються природоохоронної сфери, з яких інформував директор департаменту екології та природних ресурсів ОВА Юрій Шпонтак. Зокрема щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок окремих філій лісогосподарських підприємств. Також обговорили проєкт рішення щодо округу та зони санітарної охорони водозабору «Золота Гірка», що у с. Барвінок Ужгородського району, які встановлюються з метою запобігання забрудненню джерела водопостачання.

Депутати узгодили й питання про оголошення об’єктом природно-заповідного фонду місцевого значення – ландшафтний заказник «Деренівка» площею 11,044 га, без вилучення від землекористувача – філії «Ужгородське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України». Також обласні депутати розглянули блок майнових питань, проєкти щодо нових статутів окремих закладів фізичної культури і спорту та підтримали звернення щодо недопущення вилучення коштів місцевих бюджетів (ПДФО з виплат військовим).

Усі обговорені питання скеровані на розгляд президії облради.

Участь у засіданні узяли: голова Закарпатської облради Володимир Чубірко, перший заступник голови Андрій Шекета, депутати облради Денис Ман, Балог Лівія, Ярослав Шукаль та онлайн долучився Владислав Каськів.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар