На Закарпатті планують створити регіональний центр захисту прав людини

липня 27 / 2023

На Закарпатті планують створити регіональний центр захисту прав людини, де місцеві мешканці та ВПО зможуть отримати необхідну підтримку.
💬 «Війна загострила питання дотримання прав людини. В нашій області, де населення зросло майже на третину, намагаємося охопити належною увагою кожного, хто цього потребує», – зауважив Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА під час обговорення стану додержання прав людини в Закарпатській області в умовах війни за участю омбудсмана Дмитра Лубінця.
За словами очільника області, людям потрібен простір, куди можна звернутися і бути впевненими, що їх почують та підтримають. Особливо це важливо для громадян вразливих категорій: дітей, вимушених переселенців, бійців, родин військовополонених і безвісти зниклих захисників.
☝️Для керівництва краю в забезпеченні дотримання прав людини важливо не тільки орієнтуватися на визначені стандарти та підходи, а й отримувати фахову оцінку, зокрема, від Уповноваженого ВРУ з прав людини.
У цих питаннях Закарпаття має повну підтримку омбудсмана, підкреслив Дмитро Лубінець під час зустрічі з головою ОВА Віктором Микитою, народними депутатами, представниками органів місцевого самоврядування, соціальних служб, правоохоронних органів, громадських, благодійних організацій та іншими.
💬 «Ми постійно шукаємо нові ефективні підходи для підсилення правової безпеки громадян нашої держави», – зазначив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.
Також він додав, що Закарпаття має потенціал, щоб стати одним із кращих прикладів успішного розвитку правозахисного руху в Україні, тому серед основних завдань сьогодні – створення центру захисту прав людини.
✔️ Над появою такого осередку в регіоні вже працюють. Його за підтримки міжнародних партнерів невдовзі планують облаштувати в Ужгороді, прокоментував представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Закарпатській області Андрій Крючков.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар