На Закарпатті підписали тристоронній меморандум про співпрацю у сфері реабілітації та підтримки ментального здоров’я українців

липня 27 / 2023

Тристоронній Меморандум про співпрацю та партнерство підписали сьогодні голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, віцепрезидент з питань відбудови України Українського Нацкомітету Міжнародної Торгової Палати-ICC Ukraine Іван Синетар та представник Благодійного фонду "Ізраїльська медична місія" Еліезер Фельдман.
У документі зазначається, що метою Меморандуму є об’єднання зусиль, спрямованих на розвиток, модернізацію та інновації української медицини на базі сучасних досягнень світової медичної науки та практики, а також на збереження, підтримку та примноження медичної галузі в Україні.
Під час зустрічі обговорили пілотний проєкт Центру психічного здоров'я на Берегівщині, співпрацю щодо реалізації проєкту Центру реабілітації в Ужгороді та інші актуальні питання сьогодення.
Володимир Чубірко інформував гостей про стан надання в області медичних і соціальних послуг для ветеранів війни та поранених військовослужбовців і аргументував необхідність створення спеціалізованих закладів, в яких надаватиметься фахова допомога постраждалим від війни українцям. «Сподіваюся, що за підтримки ізраїльських партнерів у Закарпатті буде створено Центр ментального здоров’я, який стане найпотужнішим та зразковим у країні", - акцентував спікер обласної ради.
Ізраїльські партнери запевнили у своїй різноплановій підтримці, зокрема, щодо організації проведення консультацій з проектування, навчання спеціалістів тощо.
Участь у зустрічі також взяли: перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета, депутатка, голова профільної комісії обласної ради Ольга Олексик, начальник управління міжнародних та регіональних зв'язків виконавчого апарату облради Василь Маковський.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар