Доволі часто сім’ї зниклих безвісти військовослужбовців намагаються самостійно шукати рідних через соцмережі

березня 31 / 2023
☝️Доволі часто сім’ї зниклих безвісти військовослужбовців намагаються самостійно шукати рідних через соцмережі. Однак таким чином вони оприлюднюють конфіденційну інформацію, котра, потрапляючи до рук ворога чи шахраїв, може лише нашкодити.

Цей спосіб не сприяє пошуку зниклих, тому держава вдосконалює механізми правової підтримки, яку можуть безоплатно отримати їхні близькі. Важливою складовою тут є інформування людей щодо того, як і де їм нададуть фахову допомогу.

Роботу в цьому напрямку потрібно посилювати, наголосив Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА під час зустрічі з директором Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги в області Василем Попадинцем, регіональною координаторкою Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Властою Рейпаші, деканом юридичного факультету УжНУ Ярославом Лазуром і представником обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

💬 «У ЦНАПах і старостатах усіх територіальних громад краю невдовзі будуть доступні візуальні матеріали з детальною інструкцією щодо кроків отримання правової допомоги. Рідні зниклих безвісти та полеглих захисників мають отримувати належну юридичну підтримку», – підкреслив Петро Добромільський.

За словами Василя Попадинця, у Регіональному центрі з 2013 року для краян доступна безоплатна вторинна юридична допомога. Фахівці Центру готові надавати професійні консультації, первинну та вторинну правову підтримку і родинам зниклих безвісти. До цього процесу на Закарпатті також активно залучають викладачів і студентів Ужгородського національного університету. Про роботу юридичної клініки та центру правової підтримки, яка функціонує на базі юрфаку, розповів Ярослав Лазур.

Своєю чергою Власта Рейпаші зауважила, що Офіс Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, також координує роботу гарячої лінії, на яку можна звертатися з метою пошуку безвісти зниклих військових і цивільних осіб (тел. 0800339247).

💬 «Рідні зниклих безвісти повинні знати, куди їм слід звертатися та за яким алгоритмом діяти. Наш обов’язок – забезпечити безперешкодним доступом до безплатної правової допомоги кожного, хто її потребує. Докладаємо максимум зусиль, аби розшукати і повернути усіх зниклих додому», – резюмував заступник голови ОВА.

‼️ ЗАВАНТАЖИТИ алгоритм пошуку зниклих за особливих обставин можна за посиланням 👉 https://bit.ly/3lVSsCp.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар