Україна робить усе можливе, щоб повернути додому всіх зниклих безвісти - "гаряче" питання в Закарпатті ОВА

травня 15 / 2023
☝️ Україна робить усе можливе, щоб повернути додому всіх зниклих безвісти. У цих пошуках важливо об’єднати зусилля близьких і держави та діяти за єдиним визначеним алгоритмом. Це основна мета зустрічі з родинами зниклих захисників, яка відбулася в Закарпатській ОВА.

💬 «Пріоритетом і найвищою цінністю для держави й для нас із вами є кожна людина, кожне життя, кожен боєць, – підкреслив Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА. – У всіх родин свої нелегкі історії, тому підхід до пошуків має бути індивідуальним. Ми зібралися тут, щоб розібратися в кожному випадку та відповісти на питання».

На важливості проведення зустрічей з родинами зниклих осіб наголосив радник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Іван Ангелін. За його словами, остання така зустріч наприкінці 2022 року в Ужгороді була дуже плідною. Тоді вдалося обговорити та вирішити низку конкретних питань, з якими зверталися члени сімей зниклих безвісти. Іван Ангелін також додав, що після цього було ще багато консультацій в телефонному режимі.

💬 «Представники Уповноваженого завжди відкриті для людей. Кожна доля зниклих безвісти для нас однаково важлива. Саме тому пошукові роботи тривають постійно, щоб повернути додому кожного! Плідна співпраця з родинами прискорює роботу пошуковців!» – наголосив радник Уповноваженого Іван Ангелін.

Про роботу Західного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та зниклими безвісти, який віднедавна запрацював у Львові, повідомила його керівниця Анна Кузюта. Вона запевнила, що представники державних структур об’єдналися, щоб у ці складні часи реагувати на всі виклики й оперативно допомагати родинам зниклих за особливих обставин.

📌 Під час зустрічі обговорили особливості соціального захисту сімей, роботу Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, функціонування гарячих ліній підтримки, надання безоплатної правової і психологічної допомоги, а також обмінялися особистими контактами.

На питання, які турбували родини, також відповіли представники Міжнародного комітету Червоного Хреста, військових частин, правоохоронці, прикордонники, а також регіональна представниця Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Власта Рейпаші, представник Уповноваженого з прав людини в Закарпатській області Андрій Крючков та інші.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар