Закарпатська і Тернопільська обласні ради офіційно співпрацюватимуть

червня 10 / 2023


Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко в рамках робочої поїздки до Тернополя зустрівся з головою Тернопільської обласної ради Михайлом Головком. У перемовинах брала участь делегація із Краю Височина, а також консул Чеської Республіки у Львові Давід Нови, які сьогодні відвідують в різних регіонах України місця поховань чеських військових.
У ході зустрічі Володимир Чубірко і Михайло Головко підписали меморандум про співпрацю між Закарпатською і Тернопільської обласними радами. Сторони розвиватимуть співробітництво в галузях культури, освіти, науки, охорони здоров’я і соціального захисту, розвитку спорту і туризму, інвестицій, екології і раціонального використання природних ресурсів.

Затим Володимир Чубірко вирушив ло Луцька, де зустрівся з головою Волинської обласної ради Григорієм Недопадом. У ході розмови йшлося про можливість залучення регіону до проєкту європейського об’єднання територіального співробітництва (ЄОТС) зі Словаччиною.

- Одним із напрямів зближення України з ЄС є створення нового Європейського територіального об’єднання, куди ввійдуть західні області нашої держави, а також Пряшівський і Кошицький краї Словаччини. Поки що, окрім сусідньої країни, офіційне підтвердження маємо від Львівської області, але важливо, щоб з нами там були Івано-Франківська, Чернівецька, Тернопільська і Волинська області. Сьогодні підписали меморандум про співпрацю з Тернопільською облрадою, є розуміння і підтримка з боку Волинського колеги. Григорій Недопад підтвердив, що також зацікавлений у розвитку взаємовідносин в рамках ЄОТС. Тому впевнений, такий проєкт має майбутнє», - прокоментував В. Чубірко.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар