Закарпатські військові ліцеїсти потребують забезпечення форменим одягом

січня 24 / 2023
🪖 🪖
Закарпатські військові ліцеїсти потребують забезпечення форменим одягом

Про це сьогодні під час зустрічі з головою Закарпатської обласної ради розповів директор Закарпатського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені героїв Красного поля обласної ради Михайло Захаров.
За словами керівника закладу, нині у ньому навчається 180 юнаків. Наразі нагальною потребою ліцею є замовлення для пошиття нового форменого одягу, який батьки ліцеїстів купляють самотужки. Мінімальна вартість одного комплекту складає — 9 тисяч гривень. У той час, як форма, зразка Міноборони коштує майже удвічі дорожче.
Ще одне невирішене питання у ліцеї — добудова спортзалу, яка зі слів Захарова, триває уже понад 10 років!
Керівник ліцею повідомив, що минулоріч на потреби закладу виділено, 105 мільйонів гривень із обласного бюджету та близько 7 мільйонів — освітньої субвенції. Основна сума витрат припадає на оплату праці 28 педагогічних працівників та 32 чоловік допоміжного персоналу (кухарі, медики, двірники, сторожі, бухгалтерія тощо). Решта — оплата комунальних послуг та закупівля продуктів харчування, оскільки у закладі проживають і харчуються його вихованці.
Михайло Захаров підняв і болюче для всіх питання відключення електроенергії, що впливає на приготування їжі, опалення та подачу теплої води у закладі…
За результатами зустрічі вирішено пошукати шляхи вирішення загаданих проблем закладу. Стосовно питання забезпечення формою, присутня на зустрічі начальник Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Мар’яна Марусинець запропонувала вивчити можливість використати обласну Програму військово-патріотичного виховання молоді.
У зустрічі також взяли участь заступник голови облради Андріана Сушко та керуюча справами облради Мирослава Ливч.

Пресслужба Закарпатської облради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар