Закарпатським військовим ліцеїстам присвоїли нові звання

жовтня 19 / 2022

Церемонію вручення погонів юним військовикам Закарпатського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою імені героїв Красного поля обласної ради приурочили нещодавньому Дню захисників та захисниць України. У результаті кілька десятків ліцеїстів отримали підвищення та різноманітні відзнаки за досягнення у навчанні і спорті від директора ліцею Юрія Захарова та начальника 27 прикордонного загону імені героїв Карпатської Січі (місто Мукачево) Богдана Ігнатюка.
Напутнє слово ліцеїстам звучало і від духовенства краю та представників влади. Привітала майбутніх захисників України і заступник голови Закарпатської обласної ради Андріана Сушко.
«Зважаючи на ситуацію в Україні, ваші знання і ваша професія стає цінною як ніколи. Звісно, у вас попереду ще чимало вишколів, навчальних і життєвих іспитів. Але я упевнена, що з вашими досвідченими наставниками, вам буде до снаги пройти всі ці випробування. Пам’ятайте — у вас дуже почесна і відповідальна місія — бути взірцем суспільства, бути справжніми українцями, на яких будуть рівнятися ваші ровесники, та якими пишатимуться ваші батьки.
Вітаю вас із минувшим святом! Бажаю міцного здоров’я, наполегливості, нових перемог у житті, і зростати всебічно розвинутими українцями, а обласна рада зі свого боку, у міру можливостей, сприятиме розвитку вашого ліцею!», — звернулася до ліцеїстів заступник голови облради.
Відтак вихованці ліцею продемонстрували вправи рукопашного бою, бойовий гопак та святкове марширування під акомпонемент військового духового оркестру.
За словами керівника закладу Михайла Захарова, нині тут навчається 180 юнаків. Наразі нагальною потребою ліцею є замовлення для пошиття нового форменого одягу та добудова спортзалу. Стосовно останнього питання, то, за словами Захарова, процес триває уже понад 10 років! Отож, домовилися разом пошукати шляхи вирішення будівництва спортзалу.
Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар