Ситуація на західному кордоні - оперативна інформація

жовтня 12 / 2022

СИТУАЦІЯ НА ЗАХІДНОМУ КОРДОНІ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

ℹ️ За добу 11 жовтня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 60 тисяч осіб та майже 17 тисяч транспортних засобів.

⬅ З України минулої доби вибули понад 31 тисяча осіб. 19 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

➡ До України за минулу добу прослідували понад 29 тисяч осіб, 26 тисяч з них – громадяни України.

🚛 Оформлено 73 вантажівки з гуманітарною допомогою.

👮‍♂️ За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 9 осіб – 2 з них намагалися незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску, ще 7 осіб затримані поза пунктами пропуску.

🚷 Крім того, ще 5 чоловіків не пропущено через кордон, оскільки під час перевірки у прикордонників виникли підозри щодо дійсності документів. Всі особи виявились «непридатними до військової служби».

⚠ Усі особи були передані співробітникам Нацполіції, оскільки у їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

🪪 ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що пропуск осіб через державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Державної прикордонної служби України за дійсними паспортними чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами.

☝️ НАГОЛОШУЄМО, що пропуск повнолітніх громадян України здійснюється за закордонними паспортами відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар