Ситуація на західному кордоні - оперативна інформація

жовтня 10 / 2022

СИТУАЦІЯ НА ЗАХІДНОМУ КОРДОНІ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

ℹ️ За добу 9 жовтня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули майже 70 тисяч осіб та понад 16 тисяч транспортних засобів.

⬅ З України минулої доби вибули понад 33 тисячі осіб. 20 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

➡ До України за минулу добу прослідували понад 36 тисяч осіб, 33 тисячі з них – громадяни України.

🚛 Оформлено 37 вантажівок з гуманітарною допомогою.

👮‍♂️ За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 16 осіб – 5 з них намагалися незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску, ще 11 осіб затримані поза пунктами пропуску.

🚷 Крім того, ще 13 чоловіків не пропущено через кордон, оскільки під час перевірки у прикордонників виникли підозри щодо дійсності документів.

🕵️‍♂️ Серед осіб, які намагалися використати сумнівні документи, охоронці кордону виявили 12 осіб, що надали довідки «про непридатність до військової служби», у паспорті ще 1 було виявлено підроблену відмітку про виїзд на постійне проживання за кордоном.

⚠ Усі особи були передані співробітникам Нацполіції, оскільки у їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

🪪 ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що пропуск осіб через державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Державної прикордонної служби України за дійсними паспортними чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами.

☝️ НАГОЛОШУЄМО, що пропуск повнолітніх громадян України здійснюється за закордонними паспортами відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар