Ситуація у пунктах пропуску на західному кордоні

вересня 03 / 2022

📌 СИТУАЦІЯ НА ЗАХІДНОМУ КОРДОНІ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

📅 За добу 2 вересня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули понад 76 тисяч осіб та 18 тисяч транспортних засобів.

👈 З України минулої доби вибули майже 38 тисяч осіб. 22 тисячі з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

👉 До України за минулу добу прослідували більше 38 тисяч осіб, 34 тисячі з них – громадяни України.

🚛 Оформлено майже 80 вантажівок з гуманітарною допомогою.

🚫 За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 17 осіб – 8 з них намагалися незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску, ще 9 осіб затримані поза пунктами пропуску.

❌ Крім того, ще 12 чоловіків не пропущено через кордон, оскільки під час перевірки у прикордонників виникли підозри щодо дійсності документів.

📄 Серед осіб, які намагалися використати сумнівні документи, охоронці кордону виявили двох псевдостудентів та одну особу «з інвалідністю». П’ять осіб надали довідки «про непридатність до військової служби». У паспортах ще 4-х чоловіків було виявлено підроблені відмітки про взяття на постійний консульський облік в Чехії, а також підроблені ID-картки, що посвідчують законність проживання на території зазначеної країни. Усі особи були передані співробітникам Нацполіції, оскільки у їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

🪪 ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що пропуск осіб через державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Державної прикордонної служби України за дійсними паспортними чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами.

❗️ НАГОЛОШУЄМО, що пропуск повнолітніх громадян України здійснюється за закордонними паспортами відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар