За минулу добу оформлено 77 вантажівок з гуманітарною допомогою

серпня 19 / 2022
СИТУАЦІЯ НА ЗАХІДНОМУ КОРДОНІ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

ℹ️ За добу 18 серпня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули понад 87 тисяч осіб та більше 19 тисяч транспортних засобів.

◀️ З України минулої доби вибули майже 44 тисячі осіб. 25 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

▶️ До України за минулу добу прослідували понад 43 тисячі осіб, майже 40 тисяч з них – громадяни України.

🚛 Оформлено 77 вантажівок з гуманітарною допомогою.

👮 За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 21 особу – 4 з них намагалися незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску, а 17 осіб затримані поза пунктами пропуску.

🚷 Крім того, ще 12 чоловіків не пропущено через кордон, оскільки під час перевірки у прикордонників виникли підозри щодо автентичності документів.

❗️ Серед осіб, які намагалися використати сумнівні документи, охоронці кордону виявили 4 псевдостудентів та 3 «інвалідів». Крім того, 5 осіб надали довідки «про непридатність до військової служби». Чоловіків було передано співробітникам Нацполіції, оскільки у їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

🪪 ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що пропуск осіб через державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Державної прикордонної служби України за дійсними паспортними чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами.

⚠️ НАГОЛОШУЄМО, що пропуск повнолітніх громадян України здійснюється за закордонними паспортами відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар