Ситуація у пунктах пропуску на західному кордоні

серпня 28 / 2022

СИТУАЦІЯ НА ЗАХІДНОМУ КОРДОНІ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

ℹ За добу 27 серпня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 102 тисячі осіб та майже 21 тисяча транспортних засобів.

⬅ З України минулої доби вибули 46 тисяч осіб. Понад 26 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

➡ До України за минулу добу прослідували більше 55 тисяч осіб, 51 тисяча з них – громадяни України.

🚛 Оформлено 89 вантажівок з гуманітарною допомогою.

🚹 За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 37 осіб – 9 з них намагалися незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску, ще 28 осіб затримані поза пунктами пропуску.

🚷 Крім того, ще 13 чоловіків не пропущено через кордон, оскільки під час перевірки у прикордонників виникли підозри щодо дійсності документів.

🕵️‍♀️ Серед осіб, які намагалися використати сумнівні документи, охоронці кордону виявили 3 псевдостудентів і 3 «багатодітних батьків». Крім того, 1 особа надала документи «про інвалідність», ще 6 – довідку «про непридатність до військової служби». Чоловіків було передано співробітникам Нацполіції, оскільки у їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

🪪 ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що пропуск осіб через державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Державної прикордонної служби України за дійсними паспортними чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами.

⚠ НАГОЛОШУЄМО, що пропуск повнолітніх громадян України здійснюється за закордонними паспортами відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#Text
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар