В Ужгороді нові тарифи на платні медичні послуги, і не тільки

липня 13 / 2022



Програму утримання та обслуговування обладнання моніторингу руху транспорту на 2022-2026 роки ухвалили сьогодні на черговому засіданні виконкому Ужгородської міськради.

Мета Програми – розвиток громадського транспорту, забезпечення належної якості перевезень завдяки систематичному розміщенню актуальних розкладів руху на інформаційних панелях, організації безперебійної роботи електронних табло прогнозу прибуття автобусів.

Програмою передбачено придбання обладнання, матеріалів для розміщення актуальних розкладів руху на інформаційних металевих стендах та підтримання їх у належному стані; забезпечення функціонування роботи електронних табло прогнозування прибуття громадського транспорту на зупинках; виявлення несправностей у роботі електронних табло та їх усунення; систематичне оновлення графіків розкладів руху на автобусних зупинках, на яких розміщені інформаційні металеві стенди; організація безперебійної роботи (електричне живлення та інтернет мережа) електронних табло прогнозування прибуття громадського транспорту; здійснення моніторингу за роботою електронних табло тощо. Програму також внесуть згодом на розгляд сесії міськради.

Також внесли зміни до одного з попередніх рішень виконкому міськради Ужгорода – «Про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду у місті Ужгород». Зокрема, в новій редакції викладено Порядок функціонування автоматизованої системи обліку оплати проїзду в місті Ужгород; затверджено Порядок проведення конкурсу з визначення особи, уповноваженої здійснювати справляння плати за транспортні послуги в Ужгороді (оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду), цим же рішенням визначено оголосити конкурс.

Також члени виконкому міськради Ужгорода проголосували за нові тарифи на платні медичні послуги, які надаються міською дитячою клінічною лікарнею. Переглянути тарифи довелося з незалежних від господарської діяльності закладу причин – відбулося зростання окладів працівників закладу, вартість енергоносіїв, реактивів, медикаментів тощо.

Тарифи сформували на принципах відшкодування витрат на надання цим закладом платних медичних послуг (відповідно до їх собівартості). Ідеться про послуги, які не покриваються медичними гарантіями Національної служби здоров’я України.

Крім того, на черговому засіданні виконкому Ужгородської міської ради погодили технічні умови на підключення до мереж інженерного забезпечення, зокрема:

– на вул. Володимирській, б/н, до торгово-офісної будівлі, що проєктується, до системи водопостачання та каналізації;

– для реконструкції громадської будівлі кав’ярні в межах комплексного проєкту торгово-офісного павільйону та громадської будівлі (І черга) до системи водопостачання (водогін д-225 мм ПЕ на пл. Ш. Петефі) та каналізації (існуюча каналізаційна мережа д-630 мм (з/б) на пл. Ш. Петефі) ;

– для реконструкції апартотелю з вбудовано-прибудованими приміщеннями багатофункціонального призначення (без зміни геометричних розмірів фундаментів у плані) будівлі гуртожитку та учбового корпусу до комунальної системи водопостачання та каналізації.

Забудовники повинні розробити та подати на затвердження виконавчого комітету проєктно-технічну документацію на підключення об’єктів до мереж інженерного забезпечення.

Затвердили на засіданні акти списання багатоквартирних житлових будинків із комунального балансу міста. Зокрема, ОСББ: «Заньковецька 34», «По вул. Капушанська, 25», «Богомольця 14», «Світанок-Ужгород», на вул. Юрія Гагаріна, 14, вул. Мукачівській, 11.

Рішенням визначено, що голови ОСББ повинні забезпечити: належне утримання спільного майна, прибирання прибудинкової території, підвалів, технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем, ремонти тощо.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар