На сесії міськради Ужгорода збільшили фінансування допомоги військовим частинам

червня 01 / 2022

Звіт про виконання “Програми економічного і соціального розвитку м.Ужгород за 2021 рік” підтримали сьогодні, 31 травня, на черговій сесії депутати Ужгородської міської ради. У документі, ознайомитися із яким можна на офіційному сайті міськради – звітні матеріали структурних підрозділів міської ради, підприємств і організацій міста з використанням аналітичних матеріалів та статистичних даних про розвиток міста у 2020 – 2021 роках.

Також депутати затвердили звіт про виконання бюджету Ужгородської міської територіальної громади за І квартал 2022 року, із проєктом рішення також можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради.

Зміни до міської Програми надання шефської допомоги військовим частинам, розташованим на території міста на 2021 – 2022 роки внесли на сесії міськради Ужгорода, зокрема, збільшили фінансування на цей рік із 3 млн грн до 7 млн грн.

Затвердили на сесії і Положення про порядок ухвалення регуляторних актів Ужгородської міської ради, її виконавчого комітету у новій редакції. Також підтримали рішення про доповнення річного плану діяльності міської ради та виконавчого комітету з підготовки проєктів регуляторних актів проєктами про тарифи на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів; про затвердження Положення про порядок прийняття регуляторних актів Ужгородської міської ради, її виконавчого комітету; про затвердження Правил приймання стічних вод до системи централізованого водовідведення м. Ужгорода.

На1,1 млн грн. – до 5,3 млн грн збільшили на сесії фінансування Ужгородської міської поліклініки за Програмою боротьби з онкологічними захворюваннями на 2018 – 2022 роки. Це потрібно для раннього виявлення онкологічної патології та забезпечення хворих деякими засобами догляду.

Іншим рішенням збільшили на майже 13 млн грн фінансування КНП «Ужгородська міська багатопрофільна клінічна лікарня» (колишня районна лікарня) за Програмою фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги та їх розвиток у місті Ужгород на 2020 – 2023 роки для закупівлі медикаментів, медичних засобів, харчування, дизельного генератора, оплати за енергоносії тощо.

Крім того, депутати міськради Ужгорода на сесійному засіданні проголосували за рішення про прийняття в комунальну власність територіальної громади міста основних засобів, отриманих від німецького міста-побратима Дармштадта – вантажівки, сідлового тягача, контейнеровоза. Департамент міської інфраструктури Ужгородської міської ради має прийняти їх та передати на баланс комунального підприємства «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство» в якості поповнення статутного капіталу.

Лауреати міської щорічної премії імені Петра Скунця – літератори та краєзнавці, твори яких популяризують Ужгород, його історію, сучасність, видатних ужгородців, отримуватимуть не 10 тисяч гривень, як раніше, а 20 – за це проголосували депутати міськради. Нагадаємо, премія може присуджуватися за книги у трьох номінаціях: художня література; краєзнавча література; альбомне видання.

Іншим рішенням внесли зміни до Положення про звання «Почесний громадянин міста Ужгород», зокрема, тим, хто удостоєний такого звання, буде надаватися грошова виплата – у розмірі п'яти мінімальних зарплат, встановленому на 1 січня відповідного року. Виплата нараховуватиметься та виплачуватиметься щомісяця протягом року рівними частинами.

Комунальне підприємство “Центр поводження з тваринами” створять в Ужгороді. Таке рішення ухвалили сьогодні на сесії. Необхідність створення підприємства викликана тим, що в місті багато безпритульних тварин, що призводить до дорожньо-транспортних пригод, розповсюдження інфекційних захворювань, погіршення якості життя мешканців і гостей міста, загибелі тварин та жорстокого поводження з ними тощо.

Внесли депутати міськради Ужгорода на сесії міськради й зміни до Програми посилення соціального захисту громадян міста «Добра справа» на 2021 – 2023 роки. Для надання матеріальних допомог громадянам, які опинилися у скрутному становищі та потребують нагальної матеріальної підтримки для вирішення потреб соціального характеру обсяг фінансування збільшили на 1 млн грн.

Депутати міськради Ужгорода на сесії проголосували за перейменування вулиці Івана Анкудінова на честь першого академіка НАН України на Закарпатті, всесвітньовідомого вченого-фізика, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, багаторічного директора Інституту, почесного громадянина міста Ужгород Отто Бартоломійовича Шпеника. Попередньо відбулося громадське обговорення та громадські слухання, де підтримали пропозицію перейменування.

Підтримали і Програму підтримки законності та правопорядку в місті Ужгороді на 2022-2023 роки. Метою є розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на організацію діяльності щодо сприяння якомога швидшому та всебічному розслідуванню та притягненню до відповідальності правопорушників, а також налагодженню дієвої співпраці між Ужгородською міською радою, її виконавчими органами та Ужгородською окружною прокуратурою Закарпатської області. На реалізацію програми у 2022 році передбачено 1,2 млн грн із міського бюджету.

Депутати проголосували і за проєкт «Про надання згоди на передачу у комунальну власність Ужгородської дитячої залізниці» – у зв’язку з усним зверненням дирекції залізниці та для уточнення умов щодо її використання.

У новому документі йдеться, що депутати надають згоду на передачу у комунальну власність Ужгородської міської територіальної громади шляхом безоплатного відчуження комплексу об’єктів соціальної інфраструктури «Ужгородська дитяча залізниця» з дотриманням наступних умов:

- забороною відчуження отриманого майна у приватну власність;

- використання об’єктів комплексу за цільовим призначенням;

- надання можливості користування об’єктами комплексу дітям

працівників АТ «Укрзалізниця», зокрема в навчальних цілях;

- дотримання термінів, сервісних інтервалів та технічного

обслуговування набутого майна.

Внесли також зміни до Програми відшкодування частини кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження, капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних будинків у м. Ужгород на 2018-2022 роки («Теплий дім»).

У проєкті рішення викладено у новій редакції додатки 2-5 до Програми, оскільки Державною установою «Фонд енергоефективності» внесено зміни до Порядку участі ОСББ у Програмі, а також у зв’язку з тим, що окремі ОСББ, яким у 2021 році було схвалено Фондом відшкодування у розмірі 70% тіла кредиту, не встигли завершити реалізацію проєктів у 2021 році, тому не отримали у минулому році відшкодування з бюджету міста у розмірі 10%. Відповідно до внесених змін до Програми, таким ОСББ у 2022 році передбачено з бюджету міста відшкодування у розмірі 10% тіла кредиту, іншим учасникам Програми із бюджету міста буде відшкодовуватися 20% затрат, як і було передбачено Програмою.

Рішення про видатки із міського бюджету, зокрема і за прийнятими Програмами, відображені в проєкті про зміни до бюджету Ужгородської міської територіальної громади на 2022 рік, який ухвалили сьогодні депутати.

Зокрема, розподілили 41,9 мільйони гривень за рахунок перевиконання дохідної частини бюджету за січень-квітень 2022 року.

Кошти спрямують:

– 430 тисяч гривень для співфінансування грантового проекту «Забезпечення громадської безпеки шляхом співпраці правоохоронних органів та використання передових систем відеоспостереження в Ужгороді та Сату Маре»;

– 7 мільйонів гривень за Програмою надання шефської допомоги військовим частинам розташованим на території міста на 2021-2022 роки;

– 2,5 мільйони гривень для поточного ремонту закладів освіти, у яких організовано розміщення тимчасово переселених осіб на період воєнного стану;

– 11,8 мільйонів гривень за Програмою фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги та їх розвиток у місті Ужгород на 2020-2023 роки

– 300 тисяч гривень за Програмою протиепідемічних заходів та боротьби з інфекційними хворобами у м. Ужгород на 2018-2022 роки

– 500 тисяч гривень за Програмою медичного забезпечення ветеранів, інвалідів Другої світової війни та учасників бойових дій на 2018-2022 роки

–– 1 мільйон гривень за Програмою посилення соціального захисту громадян міста "Добра справа" на 2021-2023 роки

– 250 тисяч гривень за Програмою розвитку та удосконалення цивільного захисту у м. Ужгород на 2020-2024 роки

Передбачено також дофінансування інших міських програм за рахунок перерозподілу коштів. Серед них:

– понад 1 мільйон гривень за Програмою соціального захисту та підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2022 рік

– близько 790 тисяч гривень за Програмою додаткових гарантій соціального захисту громадян на 2020-2022 роки.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар