Новини по нашому 424 Переглядів 0 Рейтинг

Крафтове виробництво на Закарпатті: Популяризують рідне (відео)

лютого 10 / 2024


Готують пивне сусло, набирають джерельну карпатську воду, додають солод та хміль – всі ці інгредієнти всього за два тижні поєднаються у справжнє закарпатське крафтове пиво. Унікальний продукт варять у селі Кваси вже близько 6ти років місцеві виробники. Аби потрапити у пляшку хмільний напій проходить декілька етапів. Перший – приготування пивного сусла.

Цей процес займає декілька днів. Дріжджі набухають та утворюють основу для пива. Особливістю приготування хмільного напою саме на цьому виробництві – є використання лише природніх матеріалів. Тобто інгредієнти, що ростуть поруч. Вдома, у Карпатах. Загалом приготування пива займає близько трьох тижнів.

Одночасно у пивоварні готують понад 8 тисяч літрів. Напій довершується у цистернах, а згодом його розливають у пляшки. Виготовляють пиво із різними смаками та експериментують з поєднаннями. До прикладу, на пивоварні можна скуштувати напій зі смаком соснових гілок, малини чи навіть морозива. Віднедавна у броварні почали виготовляти вино. Близько 7-ми видів ігристого та сухого винного напою дозріває у бочках на Рахівщині.

Роблять вино за особливою технологією, за якою вино дозріває у пляшці, та якнайдовше зберігає смак та аромат. Головна мета крафтових виробництв – популяризувати саме наші, рідні смаколики та напої, а також зберегти та покращити гуцульські традиції варіння пива та вина.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар