Про Деклараційну кампанію – 2024 йшлося під час робочої зустріч начальника Рахівської ДПІ з представниками Великобичківської селищної ради

лютого 03 / 2024
Про Деклараційну кампанію – 2024 йшлося під час робочої зустріч начальника Рахівської ДПІ з представниками Великобичківської селищної ради

Днями відбулася робоча зустріч начальника Рахівської державної податкової інспекції Андрія Арділана з нальником фінансового відділу Великобичківської селищної ради Василем Павлюком та працівниками підрозділів селищної ради.

Під час зустрічі начальник ДПІ повідомив, що розпочато кампанію декларування громадянами доходів одержаних протягом 2023 року, яка триватиме до 1 травня 2024 року.

Статею 67 Конституції України передбачено, що кожен зобовязаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених закон. Відповідно до норм розділу IV Податкового кодексу України обов’язок щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) у платників податків виникає при отриманні:

- окремих видів доходів, що не підлягають оподаткуванню при виплаті, але не звільнених від оподаткування;

- доходів від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб (резидентів або нерезидентів));

- іноземних доходів;

- від підприємницької діяльності, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування;

- від здійснення незалежної професійної діяльності;

- в інших випадках, передбачених Кодексом;

Також зобов’язані подати декларації:

- іноземці, які за результатами звітного року набули статус у резидента України, які мають відобразити у податковій декларації доходи з джерелом їх походження в Україні та іноземні доходи;

- платники податку – резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

Також податківець нагадав про ухвалений 30 червня 2023 року податковий законопроект №8401. Згідно з ним відновлюється ряд інших обов’язків для підприємців, зокрема використання касових апаратів РРО/ПРРО. Звернув увагу щодо погашення податкового боргу платниками податків та громадянами Великобичківської територіальної громади (в т. ч. з незначними сумами податкового боргу до 3 060 гривень). З метою забезпечення зменшення заборгованості до бюджетів проінформував про платників територіальної громади з незначними сумами боргу.

Окремо розповів про діючі електронні сервіси ДПС України, зокрема електронний сервіс ДПС «Електронний кабінет» та мобільний застосунок «Моя податкова».

За матеріалами Рахівської ДПІ
ГУ ДПС у Закарпатській області
Категорія : Економика


Залишити Коментар