В Ужгороді податківці інформують громадян про порядок подання декларації про майновий стан та доходи

січня 30 / 2024

Працівники Державної податкової інспекції у місті Ужгороді під час надання адміністратиних послуг громадянам, звертають їх увагу на подання декларації про майновий стан і доходи за минулий рік.
Фахівці податкових органів інформують, що з 1 січня 2024 року введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи. Нова форма декларації передбачає виокремлення податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб при визначенні мінімального податкового зобов’язання фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь. Водночас звертають увагу, що сплата податку при визначенні МПЗ фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) здійснюється за кодом бюджетної класифікації «11010500 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування».
Крім того, змінився порядок розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку за витратами, понесеними відповідно до пункту 166.3 статті 166 розділу IV Податкового кодексу України, крім витрат, зазначених у підпункті 166.3.10 пункту 166.3 статті 166 розділу IV Кодексу (додаток Ф3 до декларації).
Податківці акцентують на тому, що нова форма декларації передбачена наказом Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873.
Відвідувачам інспекції також надають практичні поради щодо користування "Електронним кабінетом платника", роз`яснюють порядок отримання електронного цифрового підпису та консультують щодо подання звітності у електронному форматі.
За матеріалами ДПІ у місті Ужгороді
ГУ ДПС у Закарпатській області
Категорія : Економика


Залишити Коментар