Про нюанси подання декларації про доходи та можливості онлайн-сервісів від ДПС розповідають у Виноградівській ДПІ

лютого 05 / 2024
Про нюанси подання декларації про доходи та можливості онлайн-сервісів від ДПС розповідають у Виноградівській ДПІ

Працівники Виноградівської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області надають платникам фахові консультації та практичну допомогу з питань застосування податкового законодавства.

Відвідувачам центру обслуговування податківці роз'яснюють, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року. Деталізують, які види доходів підлягають декларуванню – доходи, отримані від надання в оренду нерухомого майна; продажу власної сільгосппродукції фізичним особам; спадщина чи подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення; доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався. Акцентують, що суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року. Також інформують, хто з платників та за яких умов можуть скористатись правом на податкову знижку. Такі громадяни мають право подати декларацію до кінця поточного року, тобто до 31 грудня 2024 року.

Податківці нагадують, що податкову декларацію платник може особисто або уповноваженою на це особою, поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації.

Крім того, фахівці податкових органів надають декларантам практичну допомогу та демонструють як користуватися сервісом «Передзаповнення декларації про майновий стан і доходи», що дає змогу практично автоматичному заповненню звітності на підставі даних з Державного реєстру фізичних осіб – платників податку про нараховані (виплачені) доходи та нараховані (перераховані) податок на доходи фізичних осіб та військовий збір та здійснення перевірки декларації з автоматичним перерахунком податкових зобов’язань у разі необхідності.

Розповідають платникам, що скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет» та мобільним застосунком «Моя податкова» можна в режимі реального часу провести звірку щодо платежів до бюджету, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету та подати декларацію.

Також податківці нагадують, що підприємцям необхідно застосувати РРО/ПРРО у разі здійснення розрахунків з покупцями за готівку. Інформують, що відновлено застосування штрафних санкцій за порушення законодавства щодо застосування РРО/ПРРО.

За матеріалами Виноградівської ДПІ
ГУ ДПС у Закарпатській області
Категорія : Економика


Залишити Коментар