УГКЦ не вдалося переконати Державного секретаря Ватикану ліквідувати Мукачівську єпархію

липня 25 / 2024

Вже багато років точиться боротьба УГКЦ у спробі ліквідувати автономію Мукачівської греко-католицької єпархії та приєднати її до себе. Наразі великі надію у сподвижників цього були на візит Державного секретаря Ватикану кардинала П’єтро Пароліна.
Глава УГКЦ назвав візит посланця Святого Престолу історичним: «Сьогодні багато хто перестає говорити про трагедію українського народу, і тому приїзд до нас його еміненції П’єтро Пароліна — це не тільки спосіб виявити солідарність з українським народом з боку Папи Франциска, а й меседж до міжнародної спільноти. Ми бачимо, що цей візит справді має розголос у міжнародному співтоваристві. Багато людей стежать за ним. Те, що говорив кардинал, є важливим як для України, так і для світу».

За неофіційно інформацією П’єтро Паролін мав крім офіційного візиту оцінити можливості об’єднання двох церков та доповісти про результат Папі Франциску.
Наразі відомо, що посланець Ватикану не зробив ніяких заяв на цю тему ніби її немає.

„Я знаю, що, можливо, в Україні ви очікуєте на приїзд Папи“. Але він висловив намір, щоб Всеукраїнська рада Церков прибула з наступним візитом до Апостольської столиці» - заявив він.

Ситуація навколо Мукачівської єпархії залишається складною і невизначеною. Відсутність конкретних результатів після візиту Пароліна свідчить про те, що цей процес потребує додаткового часу і зусиль. Важливо відзначити, що рішення щодо об'єднання церков має бути прийнято з урахуванням інтересів усіх сторін.
Категорія : Важливе


Залишити Коментар