Візит папського держсекретаря Ватикану в Україну це аудит об'єднання Мукачівської єпархії з українською ГКЦ?

липня 21 / 2024

За неофіційною інформацією у Ватикані продовжується активна робота прибічників об’єднання Мукачівської єпархії з українською ГКЦ. Вони «нашіптують» Папі цю ідею стверджуючи, що це може згуртувати українців проти російської агресії.
Схоже тому Папський Легат розпочав візит в Україну. Перша зупинка – у Львові. В коментарі для ватиканських медіа кардинал Паролін зазначив, що його візит – це підтвердження тієї уваги, яку Святіший Отець не припиняє приділяти ситуації в Україні.

«Також і з огляду на те, що вже давно я отримував постійне запрошення приїхати в Україну в цій конкретній ситуації війни. І тому після святкувань у неділю буде можливість зустрітися з владою, починаючи, я думаю, з Президента. І там, звичайно, я думаю, що ми будемо говорити про мир, про те, які можливі перспективи миру» - йдеться в коментарі посланця Папи.

Схоже, що Папський Легат також хоче почути позицію влади в цьому питанні.

Наразі Мукачівська єпархія має особливий статус в рамках УГКЦ, адже вона підпорядковується не главі УГКЦ, а Римському Папі на прямую. Існує давня дискусія щодо можливої інтеграції Мукачівської єпархії до складу української ГКЦ.

Цікаво, що новий єпископ Мукачівської єпархії, отець Теодор Мацапула, поки що не прокоментував свої подальші кроки в цьому питанні, що додає невизначеності до ситуації.

В заголовку поставлено знак запитання тому, що стверджувати щось з офіційної малодоступної інформації щось поки достовірно не можна… чекаємо.

Микола Староста.
Категорія : Важливе


Залишити Коментар