Політичній партії “Рідне Закарпаття” експерти прогнозують найбільше мандатів на місцевих виборах

серпня 18 / 2020
Політичній партії “Рідне Закарпаття” експерти прогнозують найбільше мандатів на місцевих виборах
Новій політичній партії “Рідне Закарпаття” експерти та аналітики прогнозують перемогу на наступних місцевих виборах та найбільшу кількість мандатів за їх результатами.

Про це йдеться в аналітичній статті державного інформаційного агентства “Укрінформ”:

“Цьогорічна боротьба за мандати на місцевих виборах вперше відбувається без двох політичних партій, найбільших гравців і разом з тим – опонентів у регіоні. Йдеться про “Єдиний центр” та “Відродження”.

“Однією з найпотужніших політичних сил на Закарпатті сьогодні є об’єднання чотирьох депутатів-мажоритарників “Рідне Закарпаття”, саме цим гравцям прогнозують найбільше мандатів на місцевих виборах”, – зазначають автори.

Політолог Михайло Шелемба вважає партію “Рідне Закарпаття” дуже цікавою новою політичною силою, потужним місцевим закарпатським проєктом, утвореним чотирма із шести закарпатських мажоритарників (Валерій Лунченко, Василь Петьовка, Владіслав Поляк та Роберт Горват – примітка автора).

Також експерт зазначив, що ця партія, за його підрахунками, є другою за прогнозуванням перемоги в цих виборах на всіх рівнях в області.

Додамо, що початок виборчого процесу розпочнеться тільки 5 вересня, тож нова політична сила має вдосталь часу для ще більшого зміцнення своїх електоральних позицій.

Перевагою місцевої партії “Рідне Закарпаття” є потужні штаби, об’єднання електорату, який за них голосував минулого року, вважають аналітики.

А от угорцям Закарпаття цьогоріч “світить” найменша кількість мандатів за останні роки. Такий же невеликий відсоток прогнозують експерти і традиційним всеукраїнським партіям — “Батьківщина” та “ЄС”.

“На відміну від літа 2019-го, навряд чи спрацює ефект партії “Слуга Народу”, за яку голосували усі, в тому числі й за кандидатів від цієї партії, хто б це не був” – додає про майбутні вибори аналітик Дмитро Тужанський.

На який результат очікують в партії монобільшості на Закарпатті – наразі невідомо.

Нагадаємо, згідно з соціологічним дослідженням групи “Рейтинг”, понад 50% виборців готові підтримати регіональну партію на виборах до місцевих рад – https://www.pravda.com.ua/news/2020/07/27/7260807.

“Щодо майбутніх місцевих виборів 25 жовтня, то половина опитаних схиляється до того, аби підтримати восени місцеву партію, навіть якщо вона буде балотуватися лише в одній області”, – йдеться у дослідженні авторитетної соціологічної групи.

Про те, що “Рідне Закарпаття” набере чи не найбльшу кількість мандатів на місцевих виборах визнають і аналітики, яких свого часу асоціювали з командою Балоги.

У статті на «Укрінформ» ідеться і про те, що найближчі місцеві вибори на Закарпатті будуть не просто цікавими та інтригуючими, а можуть стати особливими та, можливо, навіть історичними, – відзначає аналітик Дмитро Тужанський, Інститут центральноєвропейської стратегії. Про «Рідне Закарпаття» аналітик говорить, що ця партія візьме велику кількість голосів на майбутніх виборах. Нагадаємо: «Рідному Закарпаттю» прогнозують найбільше мандатів в області.
Категорія : Важливе


Залишити Коментар