В СБУ розповіли, що шукали в Закарпатській ОДА

серпня 18 / 2020
В СБУ розповіли, що шукали в Закарпатській ОДА
У
Закарпатській області співробітники СБУ задокументували багатомільйонну оборудку із державними коштами під час закупівлі засобів індивідуального захисту для медичних установ регіону.

Слідство встановило, що до схеми причетні колишні та діючі посадовці Департаменту охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації, повідомляє пресцентр СБУ.

«Навесні цього року вони провели тендер на придбання костюмів біологічного захисту і респіраторів для лікарень регіону, задіяних у боротьбі із поширенням коронавірусної інфекції. Перемогу у торгах на 30 мільйонів гривень здобула наближена до чиновників місцева комерційна структура», — написали в повідомленні.

Частину із цих грошей учасники оборудки привласнили через завищення реальної ринкової вартості поставленої продукції. Перевірка СБУ також показала, що закуплені товари мають менший ступінь захисту, а їхнього виробника не встановлено.



За фактом розтрати бюджетних коштів відкрили кримінальну справу про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

«Наразі про підозри повідомлено одному із ексчиновників та діючому посадовцю Департаменту охорони здоров’я ОДА, а також двом керівникам фірми-постачальника», — уточнили у повідомленні.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших осіб, залучених до оборудки.
Категорія : Важливе


Залишити Коментар