Чому варто придбати автоцивілку

травня 30 / 2024

В Україні вже добре зарекомендувала себе система обов’язкового автострахування водіїв. У такий спосіб водії мають можливість зекономити власні гроші, якщо вони припускаються помилок на дорозі й потрапляють в аварію. Якщо до цього додати, що трафік на автомагістралях нашої країни продовжує зростати, то стає зрозумілим, чому кожен водій має подбати про оформлення поліса ОСЦПВ на своє авто.


Які вигоди отримує автомобіліст, оформивши автостраховку


Поліс автоцивілка насамперед захищає майнові права постраждалих учасників ДТП. Він гарантує їм, що вони отримають грошову компенсацію, якої вистачить на ремонт ушкодженого авто й на лікування людей, якщо вони отримали травми. За законом від страхової компанії потерпілі в аварії можуть отримати до 160 тис. грн за збитки, завдані майну і до 320 тис. грн за шкоду, заподіяну здоров'ю. Якщо цих сум буде недостатньо для усунення пошкоджень, то решту має доплатити винуватець аварії. Ця система додає впевненості в тому, що справедливість буде поновлено, і той, хто постраждав під час дорожньо-транспортної пригоди, гарантовано отримає відшкодування.


З іншого боку, поліс ОСЦПВ захищає самого винуватця ДТП від фінансових втрат, пов'язаних із відшкодуванням збитків, наданих третім особам. Якщо автомобіліст вирішив придбати страховку в надійній компанії «Арсенал Страхування», він отримає низку додаткових переваг вже для себе. За умовами договору водій має право на отримання технічної допомоги в дорозі від страховика:



  • послуги евакуатора;

  • доставку пального на трасі або підзарядку акумулятора;

  • підвезення запасних частин;

  • заміну пошкодженого колеса та інші сервісні послуги.


Також автомобіліст може звертатися на гарячу лінію страхової організації в будь-який час і розраховувати на інформаційну підтримку. Компанія надає можливість збільшити розмір страхових виплат до 1 млн грн, що стане надійною гарантією стабільності фінансового стану страхувальника.


Як розрахувати вартість поліса ОСЦПВ


Система обов’язкового страхування авто(https://arsenal-ic.ua/product/avtostrahuvannya) працює в такий спосіб, що водій, який придбав поліс, позбавляється обов’язку відшкодовувати збитки постраждалим. Якщо порівняти, скільки коштує сам поліс і яку компенсацію може нарахувати компанія, то висновок очевидний: не варто економити на страховці. До того ж ціна страхового поліса цілком прийнятна, вона розраховується для кожного авто окремо й залежить від таких параметрів:



  • типу транспортного засобу;

  • об'єму двигуна;

  • місця реєстрації власника авто;

  • розміру франшизи;

  • наявності пільг у водія.


Наприклад, в Ужгороді вартість автоцивілки на авто з двигуном до 1,6 л буде коштувати трохи більше ніж 1700 грн. Звісно, це набагато менше, ніж сума можливих виплат. А якщо водій вже пенсійного віку, то він заплатить лише половину вартості поліса. Також передбачені 50-відсоткові знижки для деяких інших категорій водіїв. До того ж термін дії обов’язкової автостраховки — один рік, тож запланувати цю покупку можна заздалегідь.

Категорія : Україна


Залишити Коментар