Чи можна отримати КАСКО за 5 хвилин самостійно? Розповідаємо, як це зробити

жовтня 27 / 2022

КАСКО — це різновид добровільного автострахування, що передбачає фінансову компенсацію або ремонт авто коштом страхової компанії, якщо станеться страховий випадок під час експлуатації автівки. КАСКО покриває різноманітні ризики — викрадення (у такій ситуації компанія відшкодовує повну вартість машину), дефекти після стихійних лих, а також наслідки дорожньо-транспортних пригод. Як стати власником такої страховки, розповідаємо далі.

Як швидко придбати поліс КАСКО

Перший крок — вибір надійної страхової компанії. Це дуже важливо, оскільки договір із компанією-одноденкою — це марно витрачені кошти. Варто дізнатися, як працює обрана вами організація. Прикладом стабільно працюючої страхової компанії є «УНІКА». Вона вже понад 27 років обслуговує клієнтів і має високі фінансові показники діяльності.
Далі потрібно зайти на сайт обраної компанії та ознайомитися з деталями програм. Адже, на відміну від ОСЦПВ, за програмами КАСКО страхування (https://uniqa.ua/private/auto/kasko/) пропонують інші умови. Якщо ви власник поліса Автоцивілки та КАСКО, при страховому випадку з вашої вини компенсацію отримує власник постраждалої автівки, а також ваш автомобіль буде відремонтований за кошти страхової компанії. Приміром «УНІКА» пропонує власникам електромобілів окремі пакети, за якими захищаються найважливіші складові — акумулятор і двигун.
Наступний крок — потрібно визначитися з найбільш імовірними ризиками для власного авто. Це може бути викрадення, якщо машина рідкісна чи популярна серед крадіїв, або пошкодження в ДТП, якщо її власник часто пересувається вулицями мегаполісу. І варто переконатися, що ці ризики входять до переліку захисту за добровільною страховкою.
Залишається останній крок — замовлення поліса онлайн. Наприклад, в СК «УНІКА» дуже легко замовити зворотний дзвінок через офіційний сайт. Далі процедура оформлення триватиме лічені хвилини.

Документи для оформлення поліса

Перш ніж спілкуватися з консультантом страхової компанії, попередньо варто підготувати необхідні для оформлення поліса документи. Надамо перелік основних:
• паспорт громадянина України та ідентифікаційний код;
• водійське посвідчення;
• свідоцтво про реєстрацію автомобіля.
Також потрібно знати пробіг авто. Для нових автомобілів можуть попросити документ, де вказана ціна машини, або уточнити комплектацію авто для визначення ціни.

У чому переваги страхування КАСКО

Страховий договір КАСКО є привабливішим для власників авто, ніж обов’язкова автоцивілка. Це пов’язано з тим, що відшкодування за цим полісом передбачено для відновлення саме застрахованої машини. Дуже зручно, що компенсацію можуть нарахувати без довідки від патрульних служб або відразу відправити авто на огляд до СТО і сплати за ремонт згідно рахунку (зокрема, це одна з пропозицій страхової компанії «УНІКА»). Ще одна перевага — машина буде знаходитися під захистом цілодобово, навіть під час нічної стоянки. І ще один нюанс — виплати за цим договором надійні компанії роблять у найближчі 7 днів після звернення.

Категорія : Україна


Залишити Коментар