Чому є окрема плата за газ та за його транспортування?

січня 20 / 2021

В Україні продаж газу та його транспортування здійснюють різні компанії.

За газ платимо постачальнику, за доставку – газорозподільній компанії. Тому маємо можливість обирати постачальника самостійно, який пропонує найвигіднішу ціну.

Що входить у тариф на розподіл газу?

До тарифу на розподіл газу входять виробничі витрати, витрати природного газу, необхідні для його транспортування по мережах, та матеріальні витрати на організацію діяльності облгазів з ліцензійних послуг для споживачів, а також витрати на оплату праці та інвестиції.

Як газ потрапляє у наші домівки?

Природний газ долає велику відстань, щоб потрапити до нас. Він проходить шлях від магістрального газопроводу до будинку кінцевого споживача. На газорозподільній станції блакитне паливо переходить з магістрального газопроводу до розподільного. Потім газ прямує до газорозподільних пунктів, де тиск газу понижується до побутового рівня та очищується через фільтри. Далі газовий потік потрапляє газопроводами у домівки.

Що включає плата за доставку газу?

Плата за розподіл газу включає обслуговування та утримання газових мереж, роботу аварійно-диспетчерської служби, оплату праці фахівців, які щодня підтримують роботу газопроводів на належному рівні. Кожен споживач газу може бути впевнений, що у будь-який момент він матиме на своїх газових приладах блакитне паливо належного тиску, калорійності та якості.

Від чого залежить тариф на розподіл газу?

Тариф залежить від обсягів споживання газу, технічних особливостей мережі та специфіки споживання.
Категорія : Україна


Залишити Коментар