Мирослава Ливч: Будьте пильними! Ваш голос вирішуватиме зміни у нашій краіні!

вересня 26 / 2020
Шановні краяни!
Розпочалася поетапна підготовка місцевих виборів. Усі політичні партії, які виявили бажання та зареєструвалися у виборчій кампанії, визначилися зі своїми кандидатами у різні ради.
Як делегований кандидат від обласної партійної організації «Батьківщина» в обласну раду VIII скликання, на конференції мені довірено 2 місце у єдиному виборчому списку та 4 місце у територіальному списку по Мукачівському округу.
На сьогодні цей округ має понад 191 тисячу виборців у Мукачівському, Свалявському та Воловецькому районах. До складу округу увійшли: Мукачівська, Свалявська, Воловецька, Жденіївська, Кольчинська, Чинадіївська, Нижньоворітська, Великолучківська, Верхньокоропецька, Горондівська, Івановецька, Неліпинська та Полянська об’єднані територіальні громади.
У територіальних громадах з кількістю виборців у 10 тисяч депутатів сільської, селищної, міської ради обиратимуть за мажоритарною системою в багатомандатних виборчих округах. У кожному такому окрузі при цьому може бути обрано не менше двох і не більше чотирьох депутатів.
У територіальних громадах з кількістю виборців 10 тисяч і більше депутатів обиратимуть за системою пропорційного представництва за відкритими виборчими списками місцевих організацій політичних партій у територіальних виборчих округах, на які поділяється єдиний багатомандатний виборчий округ.
В бюлетенях будуть вказані не лише партії, але і список кандидатів від кожної політсили, за яких також можна віддати голос.
Нові виборчі системи передбачають нову систему висування кандидатів у депутати. А також формування нових видів виборчих списків кандидатів: єдиного і територіальних виборчих списків.
Принагідно, хочу нагадати, що, за новим виборчим законодавством у територіальних громадах з кількістю виборців до 10 тисяч, депутатів сільської, селищної, міської рад обиратимуть за мажоритарною системою в багатомандатних виборчих округах. У кожному такому окрузі при цьому може бути обрано не менше двох і не більше п’яти депутатів.
Зверніть увагу на важливий нюанс! Якщо виборець поставить позначку лише за партію і не поставить за обраного кандидата навпроти, бюлетень буде дійсний, але обраний кандидат на окрузі не отримає Вашого голосу. Якщо ж ви проголосуєте за одну партію і за кандидата з іншої, Ваш бюлетень буде визнано не дійсним.
Будьте пильними! Ваш голос вирішуватиме зміни у нашій країні!
Категорія : Україна


Залишити Коментар