Із 5 червня в Україні послаблюють карантин: що від сьогодні не поза законом

червня 05 / 2020
Із 5 червня в Україні послаблюють карантин: що від сьогодні не поза законом
Відсьогодні, 5 червня, в Україні вступає в дію постанова уряду про черговий етап ослаблення карантинних заходів. Це стосується, зокрема, відновлення внутрішніх авіаперевезень і обслуговування відвідувачів в приміщеннях кафе, барів і ресторанів.

Також дозволяється поїздка в автомобілях до п’яти осіб (включаючи водія і без урахування дітей до 14 років). Проїзд більшої кількості людей в авто дозволено, якщо вони є членами однієї сім’ї.

Збільшено дозволену кількість прихожан, які можуть одночасно знаходиться в храмі — з розрахунку одна людина на 5 м кв (раніше було на 10).



«З 5 червня дозволяється приймання та відправлення повітряних суден, що виконують внутрішні пасажирські перевезення авіаційним транспортом; діяльність закладів харчування, зокрема прийому відвідувачів в приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів, зокрема дотримання відстані не менше 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами і розміщення не більше ніж чотирьох клієнтів за столом (без урахування дітей у віці до 14 років) «, — йдеться в постанові. Уточнюється, що при цьому персонал в закладах харчування повинен використовувати індивідуальні засоби захисту.

Дозволяється та діяльність установ, що надають послуги з розміщення, крім дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Також знято заборону людям у віці 60+ знаходиться на самоізоляції.
Категорія : Україна


Залишити Коментар