В Україні з 5 червня ресторани зароблять за новими правилами: повний документ МОЗ

червня 05 / 2020
В Україні з 5 червня ресторани зароблять за новими правилами: повний документ МОЗ
В контексті відновлення роботи ресторанів з 5 червня, яке включає не тільки роботу кафе на літніх майданчиках, яку дозволили ще з 12 травня, МОЗ посилив правила відвідування місць громадського харчування.

Про них повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я у четвер, 4 червня. Правила, що опубліковано, вступлять в силу з п’ятниці, 5 червня. Що зміниться і стане обов’язковим обов’язковий температурний скринінг всіх співробітників перед початком роботи.

Якщо температура тіла перевищує 37,2, такий працівник до роботи не допускається; на вході в заклад або поруч з місцем видачі замовлень повинно бути організовано місце для обробки рук антисептиком; біля місць скупчення людей повинна бути нанесена розмітка на підлозі, щоб відвідувачі в черзі дотримувалися відстані не менше 1,5 метра; відстань не менше ніж 1,5 метра між сусідніми столиками і розміщення не більше чотирьох осіб за одним столом (без урахування дітей до 14 років); меню розміщується на вході для безконтактного ознайомлення, або воно повинно бути зроблено з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати.

Дозволяється видача одноразових меню з їх подальшою утилізацією; видача замовлень у багаторазовому посуді допускається тільки в тому випадку, якщо її потім можна помити при високій температурі в посудомийній машині; прилади повинні бути в індивідуальних упаковках.

Що заборонять самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу працівника ресторану; функціонування дитячих кімнат; проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічний заходів за участю понад 10 осіб; приготування їжі на відкритих кухнях; функціонування зон самообслуговування; очікування в черзі (в тому числі і в санвузли) в приміщеннях ресторану.

Що в обов’язковому порядку забезпечать постійна наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників у санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено; вологе прибирання виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і працівників не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком і в кінці зміни; централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни з їх подальшою утилізацією.

Правила для відвідувачів обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу; дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра; заходити і пересуватися по території установи в масці, що прикриває ніс і рот, у той же час сидіти за столом можна без маски.
Категорія : Україна


Залишити Коментар